Avatar uživatele
dgfdgf

Je v pomerančích a šťávách z nich něco, co neni ve šťávě z citrónů a limet?

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, Kepler, dubraro, anonym před 2700 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Je rozdíl mezi citrony a limetkou, pokud jde o množství užitečných látek stejně jako mezi pomerančem a citronem. Takže si můžete údaje srovnat.

„Jako všechny citrusy, tak i citróny i limetky jsou plné vitamínu C.
Ovšem tady mají citróny trochu náskok. Zatímco limetka má 29 miligramů vitamínu C na 100 gramů váhy, citróny skoro dvakrát tolik, a to 53 miligramů. Také obsahuje mnohem více draslíku a kyseliny listové. Ale i limetka citrón v něčem převyšuje a tím je větší množství vitamínu A. “

http://ceskoz­drave.cz/jsou-lepsi-citrony-nebo-limetky-poznejte-mezi-nimi-rozdil/

Jinak anglický zdroj uvádí toto srovnání

http://healthy­eating.sfgate­.com/benefits-squeezed-orange-lemon-health-3715.html

Ve srovnání s citrónovou šťávou pomerančová šťáva má dvojnásobné množství minerálních látek a vitamínů, ale obě šťávy poskytují významné množství tří vitamínů a flavonoidů.

  1. Jeden šálek pomerančové šťávy dodává 138 procent doporučené denní dávky vitamínu C, zatímco citrónová šťáva má 104 procent.
  2. Jeden šálek pomerančové šťávy má 18 procent doporučené denní dávky kyseliny listové. Stejná část citrónové šťávy obsahuje 12 procent.
  3. Pomerančový džus a citronová šťáva poskytují 8 procent doporučené denní dávky vitaminu B-6.
  4. Citrusové flavonoidy zabraňují t vzniku nových nádorových onemocnění tím, že blokují karcinogeny, a snižují krevní tlak a tím jsou prevenci prevenci zánětuj, který způsobuje onemocnění. Flavonoidy v pomerančové šťávě pak vedou ke snížení hladiny cholesterolu.

Upravil/a: quentos

3 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?quentos, redy, Odpovědi.cz Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Co se týká základních nutričních hodnot, jsou na tom citrusové plody skoro stejně (kcal, bílkoviny, cukry, tuky, vláknina, vit. C). V citronech a limetkách je největší koncentrace kyseliny citronové, kde může dosáhnout až 8 % hmotnosti sušiny. To má význam jen pro dochucování.
(wiki)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek