Avatar uživatele
dandula

Je v pořádku,když magistrát nařídí majitelům pozemku předat klíče od jejich uzamčené brány cizím lidem.

Tyto lidé si koupili pozemek vedle našeho a mají svůj vstup

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4441 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Jestliže Vaše uzamčená brána slouží k zabezpečení pouze Vašeho pozemku, tak s tímto argumentujte přímo na oddělení magistrátu, které takové rozhodnutí vydalo. Ke vstupu na Váš pozemek máte právo Vy jako majitelé. Jiné by to bylo v případě, že by se majitelé sousedního pozemku nemohli ke svému majetku dostat z důvodu uzamčení Vaší brány.
Možné je leccos. Před pár lety vydal stavební úřad povolení sousedovi na kácení stromů v mém vlastnictví. Kdybych včas nezareagovala a nepřizvala k tomu starostu, nevím, jak by vše dopadlo. Nakonec se prokázalo, že podle vyjádření úřadu měly být zkáceny stromy, které se na parcele uvedené v povolení vůbec nenecházely. Úředník i soused si jaksi podle mapy spletli, co je před potokem a co je za potokem. Potom se také řešilo, komu patří stromy na hranici pozemků a příslušný úředník se teprve potom vzpamatoval a vydané povolení z moci úřední zrušil.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zbynekplzen

Pokud je tam věcné břemeno tak s tím moc nenaděláte , pokud není ,Tak ůřad nemůže rozhodovat o majetku jiných , pak je to o soudním rozhodnutí nebo o vzájemné dohodě -tot můj názor.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
jmhad

Já bych si nejdříve vše ověřil na katastrálním úřadě.Má dvojí zkušenost říká -
soused si 40 let myslel,že pozemek,na kterém stojí část jeho baráku je automaticky jeho.Jenže on to byl konfiskát po Němcích a patřil obci.A musel ho draze dokoupit. A já sám mám u Plzně část pozemku a protože přes něj vede obecní cesta,nemohu s ním nic dělat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Bydlení a zahrada