Avatar uživatele
surikata001

Je v této situaci rozumné pokračovat ve studiu na VŠ?

Hezký den,

obracím se na vás s otázkou, se kterou se na okolí obrátit nemůžu, protože by hned věděli, koho se můj dotaz týká a to nejde. Není to vtip, život prostě někdy píše scénáře, jaké nevymyslíte. Mám kamarádku, nádhernou, úspěšnou holku, která se uchytila v jedné německy mluvící zemi. Střídavě žije tam a u nás. O chlapy absolutně nouzi nemá, ale chodit s někým nechtěla, protože se věnuje své práci, nemá čas na osobní život a je tak trochu workholička. Spíš vlastně dost, než trochu. A spát s někým bez lásky nechce. Začala studovat další vysokou školu. Tam se jí stalo něco, s čím absolutně nepočítala. Jeden z jejích pedagogů se stal její osudovou láskou a ona asi pro něj (nemám tento termín ráda, zavání mi červenou knihovonou, ale tady se to jinak popsat nedá). No dlouho se tomu bránili, ale pak se stalo něco, co se stát nemělo a oba si řekli, že v tom pokračovat nemůžou. Takže trpí oba jako psi. Promluví spolu, napíšou si, ale dává jim to zabrat. Už se o samotě nescházejí. Dnes jsme byly domluvené, že půjdeme na nákupy a pak někam na oběd, napsala mi, že je nemocná a omlouvá se. Tak jsem ji zašla navštívit, jestli něco nepotřebuje a ona mi otevřela s očima rudýma jako králík, v pyžamu a tlustých ponožkách. Ne, nemocná není, jenom totálně ubrečená po včerejším setkání se svým milým na půdě fakulty. Ještě jsem ji tak nikdy neviděla. Řekla mi, že už to nezvládá a že se na školu vykašle. A to přitom pro ni přijetí a studium samotné tolik znamenalo!!! A ještě na konkrétní univerzitě. Já nevím, co by bylo lepší. Aby vydržela nebo studium jen přerušila anebo fakt s ním sekla. Nestačím se divit, co láska může udělat se sebevědomou, inteligentní holkou, která pro slovo nejde daleko a nenechá si nic líbit. Muselo ji to hodně vzít, takže možná by fakt té školy měla nechat? Před chvílí jsem se od ní vrátila a pořád nad tím přemýšlím.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2277 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Nikomu se nedá dost dobře radit v těchto věcech. Osobně bych ti bral jako těžkou
životní zkoušku a nějakým způsobem pokračoval.. Je několik možností, překonat to, pokračovat na jiné škole, přerušení bych bral jako poslední možnost, těžce se vrací. Říká se, že všechno zlé je pro něco dobré a myslím, že s odstupem času bude možné hodnotit takto i tento příběh.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
aliendrone

ROZHODNĚ ANO – VYTRVAT!! Hele, já vím, že je to těžké, ale něco jsem už prožil (neskromně si dovoím tvrdit že O HODNĚ VÍC než běžný průměr), takže vím, že MŮŽOU přijít nesrovnatelně VĚTŠÍ problémy, komplikace atd.

Ber to tak, že za „pouhých“ 10–15let se může situace změnit NATOLIK, že kamarádka bude VELICE šťastně vdaná, mít děti – s úplně někým jiným!! Láska je komplikovaná, chápu, že to má hodně těžké, ale MUSÍ si tím projít (když už do toho spadla, stejně jí nic jiného nezbývá) a vyrovnat se s tím. Útěk je sice někdy dobré řešení, ale NE V TOMTO případě, to je jisté. Měla bys jí CO NEJVÍC podpořit v tomto směru, když to sama nezvládá. (tady je každá podpora DOBRÁ a POTŘEBNÁ!!) A dost možná se za 10–15 let na dneší „drama“ společně nostalgicky a s nadhledem zavzpomínáte, život je prostě takový.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek