Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Je vhodne pouzit robots.txt na flash webu, pripadne jaky jeho obsah pouzit?

Ahoj,

potreboval bych poradit se souborem robots.txt. Predem rikam, ze tomu vubec nerozumim a ani nehodlam a chci pouze odpoved na otazku a pripadne tam nakopcit soubor. Mam stranky ve flashi a pravdepodobne tam v obsahu na serveru neni soubor robots.txt. Hledal jsem ho na serveru a vypada to tak, ze tam neni. Trosku jsem hledal po netu, co to znamena, ale stejne to poradne nechapu. Takze potrebuju vedet, jestli je dobre mit tento soubor na flashovem webu, ktery ale umi zobrazit i HTML obsah. Chtel bych, aby vyhledavace tento web nasly.
Ted jeste vysvetlim, jak jsem si vsiml, ze tam soubor asi neni. Prohlizel jsem si posledni navstevy z logu na hostingu a bylo tam spousta navstev od Googlu a mezi nimi to vzdycky asi hleda soubor robots.txt a je u nej kod 404 a protoze vim, ze 404 je neco ve smyslu, ze to nebylo nalezeno, tak jsem se v tom zacal stourat.
Takze pokud nekdo rozumite SEO a umite poradti, jestli je vhodne na takovyto web dat tento soubor a umite navrhnout i nejaky jednoduchy a funkcni obsah, tak bych byl rad. Pokud je ten soubor vicemene zbytecny, tak bych ho tam nedaval.

Tohle hledal jeden robot

robots.txt
Http Code: 404 Date: Jul 18 18:08:10 Http Version: HTTP/1.0 Size in Bytes: 794

a tohle druhy

robots.txt
Http Code: 404 Date: Jul 18 19:23:35 Http Version: HTTP/1.1 Size in Bytes: 831

Dik.

loading...
Předmět Autor Datum
Robots.txt slouží k zakázání nebo omezení přístupu pro vyhledávače na tvůj web. robots-txt.html (+ o…
host 19.07.2009 11:25
host
Jo to jsem cetl. Ne, nechci nic zakazat. Spis chci, aby to vyhledavaly. Ja jsem si myslel, ze kdyz t…
Radek 19.07.2009 13:21
Radek
Najdou ho podle odkazů z jiných webů (třeba z těch zaregistrovaných - proto jsem psal abys to zaregi…
Kráťa 19.07.2009 15:45
Kráťa
Jo, ten odkaz asi dat umim, viz fotka niz.
Radek 19.07.2009 15:52
Radek
Chtel bych, aby vyhledavace tento web nasly. Do flash vyhledávače nevidí a nikdy jej (naštěstí) nei…
Kráťa 19.07.2009 11:28
Kráťa
No on ten flash umi udelat i neco v html a normalne v logu vidim, ze si Google nasel i konkretni fot…
Radek 19.07.2009 13:23
Radek
Vidí tam flash, ať tam robot.txt je či ne.
Kráťa 19.07.2009 15:38
Kráťa
Dobre, ale ten flash web vytvari zaroven i HTML neco. Takze ten soubor tam vubec nema smysl mit? Mys…
Radek 19.07.2009 15:42
Radek
To jsou adresy obrázků a jejich náhledů. Žádné HTML tam nevidím. Kdybys měl ty obrázky alespioň pojm…
Kráťa 19.07.2009 15:52
Kráťa
Ale ta verze flash webu vytvari i verzi HTML pro lidi, co nemaji zapnuty flash a ty odkazy, co jsou…
Radek 19.07.2009 15:57
Radek
Když si v prohlížeči zobrazíš zdrojový kód stránky, vidíš v něm ty odkazy (adresy obrázků)?
host 19.07.2009 16:00
host
Ten konečný závěr je drsný... ;-) I když s ním musím víceméně souhlasit. Radkovi by se to ale mělo ř…
host 19.07.2009 15:58
host
V pohode, nic drsneho na tom neni. Ja vim, ze flash je k nicemu, ze je to jen pekny, ale nechavam si…
Radek 19.07.2009 16:03
Radek
Proč nepoužiješ již nějaké hotové album v PHP co jich je ke stažení zadarmiko hafo? Nainstaluješ, ud…
Kráťa 19.07.2009 16:28
Kráťa
No protoze mne zadny nevyhovuje, zadny neumi to, co potrebuju aby to umelo a zaroven to melo vzhled…
Radek 19.07.2009 16:36
Radek
Holt "něco za něco". Jedno je pěkné, ale neindexují to vyhledávače, druhé je zase méně pěkné... Každ…
Kráťa 19.07.2009 17:07
Kráťa
Tys me asi nepochopil. Nesrovnavam HTML a flash album. Psal jsem, ze flash mam jen jako doplnek, ze…
Radek 19.07.2009 17:14
Radek
Nevím, čemu říkáš "HTML, ktery ten flash vytvari" na tom obrázku máš jen odkazy na JPG. Kdybys sem d…
Kráťa 19.07.2009 17:18
Kráťa
To flash album ma v sobe funkci zapnout "Album HTML version", takze to nejaky HTML album vytvari a p…
Radek 19.07.2009 17:31
Radek
ukaze to presne nejaky osklivy album No a co udělat to album hezké? Asi se tam musí poeditovat šabl…
Kráťa 19.07.2009 18:10
Kráťa
Ne to asi nepujde a to ja ani nechci. Ta galerie je primarne delana jako flash a nejsou pro ni zadne…
Radek 19.07.2009 18:30
Radek
Jo klidně pošli.
Kráťa 19.07.2009 18:52
Kráťa
www.wildafricapicture.com je to flashovy a abys videl to HTML, tak si vypni flash nebo je tady html.…
Radek 19.07.2009 19:01
Radek
Jo to HTML opravdu moc pěkně nevypadá. S češtinou je tam tag <meta http-equiv="Content-Type" content…
Kráťa 19.07.2009 21:29
Kráťa
To nevadi, ze je to skaredy, tam jde o flash. No generuju to v UTF8. Jalbum to pak cely posere, uz s…
Radek 19.07.2009 21:56
Radek
Ahoj, K tomu robots.txt, přihlaš své stránky do google webmaster tools (musis mit ucet u googlu) a… poslední
ysiary 22.07.2009 23:06
ysiary

Jo to jsem cetl. Ne, nechci nic zakazat. Spis chci, aby to vyhledavaly. Ja jsem si myslel, ze kdyz ten soubor tam je, tak to umozni lip byt viden prave pro vyhledavace. Cetl jsem o tom souboru jen zbezne a stejne tomu poradne nerozumim. Takze kdyz tam neni, vyhledavace web normalne umi najit? POkud jo, tak nevadi tomu ta hlaska 404?

Chtel bych, aby vyhledavace tento web nasly.

Do flash vyhledávače nevidí a nikdy jej (naštěstí) neindexují. Můžeš to zaregistrovat všude možně (Atlas, Seznam, Google, Jyxo, Centrum...) "růco" a až takových registrací budeš mít třeba 100, možná tě to najde.
Jestli je něco platný soubor robot.txt u webu ve flash, nevím, nikdy jsem web ve flash nedělal, protože je to "webopornopráce". Na normálním webu můžeš mít třeba prvky ve flash, ale celý web ve flash je blbost.
Robot.txt podle mě stejně nic neřeší, jelikož i když v něm budeš mít, že mají roboti indexovat třeba kořenový adresář, když v něm narazí robot na flash, zaindexuje třeba jen název a popis flash, ale ne co je jeho obsah. A když je jeho obsah celý web, nezaindexuje vlastně nic. Navíc se tam vrátí třeba až po měsíci.

No on ten flash umi udelat i neco v html a normalne v logu vidim, ze si Google nasel i konkretni fotky, takze nejak tam asi vidi.
Jde o fotoweb, takze flash tam neni az takovym problemem.
Takze na ten soubor mam kaslat? Prave to jsem chtel vedet. Jestli kdyz tam robots.txt neni, jestli vyhledavac vidi na server, treba jak pises na korenovy asdresar? No a naopak pokud tam je tak tam vidi "lip"?

To jsou adresy obrázků a jejich náhledů. Žádné HTML tam nevidím. Kdybys měl ty obrázky alespioň pojmenované, tak třeba vyhledávač najde podle názvu souboru kocka.jpg kočku. Ale z IMG_445566.JPG nepozná nic (ani do obrázku nevidí - nevím jestli do exif informací) a je jedno, jestli je tam pes či veverka.

Konečný závěr: "Pokud chceš aby tě vyhledávače ignorovaly, udělej si web ve flash. Známí tím budou jistě ohromeni, jak krásné to je a budou tam pravděpodobně chodit pouze oni a ty.

Ale ta verze flash webu vytvari i verzi HTML pro lidi, co nemaji zapnuty flash a ty odkazy, co jsou na te fotce jsou ve skutecnosti linky, na ktere kdyz polozim mys, tak to ukaze presnou adresu, kde se to na webu nachazi. Tim myslim ty modre zbarvene odkazy napriklad hned ten prvni Slon/slides.....

V pohode, nic drsneho na tom neni. Ja vim, ze flash je k nicemu, ze je to jen pekny, ale nechavam si delat stejnou verzi pouze v HTML, bez jakehokoli flashe, takze o nic neprijdu a navic si stejne myslim, ze tento web ve flashi to umi i s HTML, ale o tom se nema cenu bavit. Me zajima jen ten robots.

No protoze mne zadny nevyhovuje, zadny neumi to, co potrebuju aby to umelo a zaroven to melo vzhled jaky chci (samozrejme vim, o upravach vzhledu na free galerie, ale to neni to, co si predstavuju, respektive nikdo neumi udelat z free to, co chci a zkousel jsem uz opravdu kolem 10 lidi, takze to asi opravdu nejde). Musi se to delat na miru. Ten flash mam jen jako doplnek, za prve se mne to libi a za druhe se to libi vic i znamym.

Holt "něco za něco". Jedno je pěkné, ale neindexují to vyhledávače, druhé je zase méně pěkné... Každému vyhovuje něco jimého.
Koukl jsem na tom obrázku, že nějaký googlebot-imager (či jak). On možná ty exif informace čte. Pokud ano, chtělo by to možná editovat alespoň ty. Každopádně by to však chtělo normální názvy souborů. ty z foťáku nikomu nic neřeknou.
Jakou například funkci album v PHP neumí a to tvé v flash ano?

Tys me asi nepochopil. Nesrovnavam HTML a flash album. Psal jsem, ze flash mam jen jako doplnek, ze HTML album musim mit delane na miru. Free albumy nejdou upravit do vzhledu, ktery potrebuju.
No neco tam rozhodne cte, ale nevim, jestli to cte v tom flashovym nebo v tom HTML, ktery ten flash vytvari a pak nevim, co cte, takze nevim, co upravit. To HTML, co vytvari ten flash, neni to HTML album o kterem mluvim, ze potrebuju mit na miru.

To flash album ma v sobe funkci zapnout "Album HTML version", takze to nejaky HTML album vytvari a pokud nema clovek zapnuty flash, ukaze to presne nejaky osklivy album, ktery ma byt asi v HTML. To album na miru v HTML myslim klasicky udelany album za pouziti asi PHP nebo jak se to jmenuje. Nevyznam se v tom, ale to neni nutne, protoze to ja delat nebudu. Mne nejak nejde o to, aby nekdo zkoumal kod flash albumu. Mne slo jen o robots.txt. No a ted kdyz tady pisem o necem jinem, tak me jen zaujala moznost zjistit, co ze to ten vyhledavac vlastne indexuje, kdyz tam leze. Odkaz ti dat samozrejme muzu.

Ne to asi nepujde a to ja ani nechci. Ta galerie je primarne delana jako flash a nejsou pro ni zadne sablony a autor tam dal jako bonus moznost zapnout HTML verzi. Jak jsem rikal, to HTML album bude uplne jine, jen to umi tak jak chci zatim jeden clovek a uz ho skoro 2 roky uhanim a porad nic. Ma moc prace ve sve praci a pak ty pridavky, co dela doma ma nasmlouvany na moc dlouho dopredu. To co vyskoci v tom HTML ti muzu poslat, je to hnus, i kdyz pro tebe to mozna bude mensi hnus, nez to cely flashovy:-). Hostovi jsem to uz ukazoval.

Jo to HTML opravdu moc pěkně nevypadá. S češtinou je tam tag
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" >
ale je to tuším kódováno ve Windows 1250. Buď tedy změnit ten tag na
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
nebo to generovat v onom utf-8.
Píší ti tam dole, že je to Jalbum (hotová apliace jak jsem psal)
jalbum.net
Možná jsou i nějaké schopné šablony na to HTML (nebo je předělat).
Hudbu na stránkách opravdu nemusím. Ale naštěstí mám vypnuté reproduktory a nikde to tu nehrálo. Neumím si představit, jak musí být návštěvník nadšen, když tam vleze ve tři v noci a vzbudí to zbytek domácnosti :-)

To nevadi, ze je to skaredy, tam jde o flash. No generuju to v UTF8. Jalbum to pak cely posere, uz se to resi pres autora toho placenyho skinu. No hotova aplikace sice Jalbum je, ale musis si do nej koupit ten skin, ktery tam mam ja. Ten je placenej, teda alespon PRO verze, kterou ma ja, u te druhe nevim. Jalbum je pravdepodobne delany v Jave a ten skin je ve flashi.
No a s hudbou to neresim, pokud to beres takhle. Mne prijde zas divny, ze nekdo ma ve 3 rano pusteny repraky, clovek celkem musi predpokladat, ze nekde na neco podobny narazi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...