Osobně s teplou vodou zacházím podle toho jak je označena. TUV – teplá UŽITKOVÁ voda. Kotle zpravidla nejsou certifikovány na využití pro pitnou vodu – někde může být použit materiál ze kterého se do vody bude uvolňovat něco co bys pít nechtěl. Navíc se v bojleru hromadí usazeniny, které se mohou uvolňovat. A na nich se může líbit různým breberkám.
0 Nominace Nahlásit |
Teplá voda už nemá charakter pitné vody, protože může obsahovat některé chemické látky, které v pitné vodě nejsou. Navíc v teple se mohou rozmnožit některé bakterie. Proto by se na pití, přípravu jídla i teplých nápojů měla používat jen studená voda.
Zdroj: Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/pitna-voda-vzbuzuje-spoustu-otazek-dbr-/test.aspx?c=2001M149T03A
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1678 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 914 | |
iceT | 625 | |
da ny | 584 | |
zjentek | 563 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |