Avatar uživatele
9112000

Je vhodné líčení pro desetiletou pubertální holku ?

:)-nevím, co seem napsat :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5020 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Jahoda

Když jdu po městě, vidím ty mladinké holčeny, kterým je sotva deset, jak na sobě mají tuny make-upu, oční stíny, tvářenky, řasenky, rtěnky, oční linky a já nevím, co ještě, jde z toho mráz po zádech. Je sice pravda, že i já sem tam použiji make-up, ale přece jen už chci něco zneviditelnit a poupravit. Ale nemám ho pořád. Někdy je to i zbytečné se kvůli nákupu do obchodu malovat. Tyto mladé slečny toto dělají jen z hecu a z toho, že si myslí, že to je v módě. Já se taky maluji, ale ne pořád. Většinou si dám jen řasenku, lesk na rty a jdu. Nic víc.

Holky, které se takto malují, budou mít mnohem dříve vrásky než holky, které na sebe nehází všechny malovátka.
Doplňuji:

ReHu: Vím, že mape-upy mají za účel pozměnit barvu pleti, ale to je právě ono. Já je nechci moc používat, protože chci vypadat přirozeně a za svoji pleť se nestydím.Každý jsme přeci jiný. Pokud mám nějaký pupínek, či něco podobného, používám korektory. 🙂 Takto jsem to chtěla objasnit 🙂

Upravil/a: Jahoda

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
PostApMan

V Deseti ? Ne to je k ničemu, možná u vrstevníků až k smíchu. Když jsem kvůli této otázce prolezl pár blogů, holky s tím začínají ve věku 13 až 15. Chce se to taky naučit co to je pojem decentní/přiklá­šovací líčení a co je to zmalovanej obličej. Všeho moc škodí.

Pro quentos: V dnešní době najít mladší holku co by se nelíčila ? Marné. A v dnešní době je to samozřejmost (od určité věkové kategorie) a pokud se holka umí decetně přikrášlit, je jí to jenom ku prospěchu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

na co? nejlepší je přirozený vzhled. Ženy, které se nelíčí, aby člověk hledal lupou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Myslím, že nalíčená desetiletá slečna vypadá nepřirozeně.

Vypadá, či spíše nevypadá, ani na svůj věk, ani jako starší …

>Jahoda – make-up má za úkol v první řadě pleť barevně sjednotit, ale hlavně ji chrání před vnějšími vlivy. Takže ho je lépe používat každý den. Ty kvalitní ani nejsou na pleti vidět, pleť pouze vypadá pěkně a hlavně v pleťi neucpávají póry, takže může dýchat a nevypadá jako umělá.
Doplňuji:
Souhlasím se SETH – základem je péče o pleť – vyčistit, tonizovat a vyživit. Dobré krémy mají i UV faktory AiB a raději se nedohadovat a doporučit jemnou řasenku, třeba i hnědou a lesk na rty, jsou teď in.

Upravil/a: ReHu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
SETH

Všechny holky chtějí být krásné. Tak jí taky vyhovte. Teď v létě doporučuji kvalitní opalovací krém na obličej, jinak čistící a vyživující krémy – pozor, nejsou levné. Pokud má akné, najdete k čištění pleti také dost kosmetických přípravků.
K dennímu líčení bych doporučila zvýraznit přiměřeně řasy a maximálně nenápadný lesk na rty. Hlavně ji naučte, že se pak musí pečlivě odlíčit, vyčistit pleť, jinak bude mít problémy stoprocentně.
Hádat se s puberťačkou je ztráta času a nervů. Tak bych jí trošku povolila. Holka bude mít pocit, že je in a že jí rozumíte. A vy budete mít pokoj.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
porse

ja se nemaluju, prijde mi to neprirozené a ani nemam dobry pocit kdyz sem namalovaná, byla jsme trikrát v mým životě a stačilo mi to, mam malou dceru a nebudu ji do toho kecat, ale až od věku, kdy bude mít rozum tj. od 18

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Vikičistič

Je to krásné !!??

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Vicki

V 1O letech??Taková ta holčičí zkouška máminými šminkami doma před zrcadlem- tak to je asi v 10 letech normální,ale jinak ne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lucy13

Určitě ne! Její pleť se ještě vyvíjí a zbytečně si ji bude kazit líčením? To jí radši překažte ať to ve stáří nelituje. Myslím si, že líčení není tak důležité. Já osobně se vůbec nelíčím a to mám 19, nepřijde mi , že když se nalíčím že jsem nějak vyjímečná.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek