Avatar uživatele
JájsemRaibek

Je vhodné mechanicky odstraňovat kůži, která se loupe po opalování?

Pokud to člověk přežene s opalováním, po nějaké době se opálená, no spíš spálená kůže začne odlupovat. Je vhodné kůži mechanicky odlupovat nebo je lepší ji ponechat do doby než sama odpadne?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? pusinka50 před 2518 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
johana 56

" Neloupejte si kůži
Fleky, které způsobí při odlupování na pokožce, vás možná mohou začít lákat k dalšímu odlupování. To ale také může vést k infekci. Proto to nedělejte. Jestliže si ale chcete odumřelou kůži odstranit, vezměte si nůžky a opatrně si odumřelou kůži s jejich pomocí odstraňte. Ujistěte se ale, že odstraníte pouze tu kůži, která je skutečně mrtvá a ne tu, která se snaží zahojit."

http://www.on­linezena.cz/kra­sa-a-moda/odlupovani-kuze-po-opalovani-rekneme-vam-jak-se-toho-zbavite

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Když už k tomu dojde, tak je to celkem jedno. Akorát, že budeš flekatý jak kráva Milka. Jde o dehydratovanou, vlastně odumřelou kůži. Lepší je tomu předejít, tzn. mazat a hydratovat a se sluníčkem to nepřehánět. Zde je o tom diskuzní fórum: http://www.om­lazeni.cz/lou­pani-kuze-po-21-10318-0.html

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
pusinka50

Nevím, jestli je to vhodné, ale určitě to neublíží, pokud člověk hned zase nevleze na prudké slunce a nebude smažit úplně čerstvou novou kůži. Spíš je zapotřebí dávat pozor, aby se slupováním neudělala nějaká záděra, bylo by to bolestivé. Jednou jsem si připekla záda tak, že velké cáry kůže bylo možné sloupnout jako hada.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek