Avatar uživatele
lilibou

Je vhodné posílat žádosti o místo se strukturovaným životopisem do firem,i když žádné místo nenabízejí?

je vhodné posílat žádosti o místo se strukturovaným životopisem do firem,i když žádné místo nenabízejí?
a čtou si je vůbec?
Doplňuji:
jelikož mám praxi přímo na úřadě práce,tak mám většinou volných míst z první ruky..ale je tam málo vhodných nabídek..a znám spoustu stránek pro vyhledávání práce..a agenta mám taky..jen pořád nic..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, Jahoda, BEAES před 4985 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
1popelka1

Já to taky tak dělala, ono mi ani nic jiného nezbývalo, ale záleží o jaký obor jde. Někde je to blbé/dotěrné více, jinde méně. Každopádně počítejte s tím, že většinou se vám neozvou vůbec, ale někteří „slušně vychovaní“ alespoň odepíší, že momentálně nikoho nehledají, ale zapíší si vás na pořádník a v případě zájmu vás zkontaktují.

Hlídací pes nebo agent je sice dobrá věc, ale pouze teoreticky – díky němu mi proklouzlo několik nabídek, které on nezaregistroval, stroj je pořád stroj, takže mi nakonec čas neušetřil a musela jsem se spoléhat sama na sebe a hledat pravidelně každý den, ať mi nic neunikne.

Doporučuji taky kontaktovat všechny více i méně známé, konkrétně u mě to sice nezabralo, protože nemám známé na „pravém“ místě, ale spousta lidí přes známosti práci najde…

Přeji hodně štěstí při hledání práce

Zdroj: zkušenosti

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
BEAES

Ano, učiňte tak, já jsem došlé životopisy vždy schovávala a pak se mi hodily, když šla nějaká kolegyně na mateřskou, nebo chtěla dejít. Prvně jsem vždy vybírala z těchto zájemců, až pak jsem většinou podávala inzerát, či dávala vývěsku. Pracák jsme většinou ani neoslovili, kdo chce pracovat, většinou si hledá sám a obchází firmy, popřípadě rozesílá životopisy.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
standa

…nejspíš nečtou a vyhazují do koše.

ALE, pokud vás to „nic“ stojí a žádost posílate emailem, tak bych to na vašem místě zkoušel takto dál. Třeba se jednou trefíte do firmy, která sice místo veřejně nenabízí, ale momentálně se rozhodla, že tak učiní 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
verka

Bohužel mohu potvrdit, že nečtou. Ale pokud mají inzerát, tak jsem zaslala životopis a pak útočila telefonicky. To se hned dovíte, jestli o vás vědí. Agentury neoslovujte, dělají placeného prostředníka jen mezi vámi a úřadem práce.Pamatujte si, že práci na prvním místě seženete přes známé. Ptejte se a otravujte, jinak to dneska nejde.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
9 řemesel

Já bych doporučil některý ze serverů kde se dá hledat práce.Aby to nebyla skrytá reklama,tak jejich vyhledání nechám na Vás.Tam dáte jak životopis tak i „hlídacího psa“ a ten Vás bude informovat o nabídkách atd. Oslovení firmy bez důvodu je poněkud vlezlé, na to snad zareagují jen nějaké pochybné fy.A od nich (půjčky aj.) raději dál !!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
straširybka

já taky teď hledám vhodné místo, ale já to mám složitější, neumím anglicky a budu po MD. životopisy posílám i tam, kde bych o práci stála a zajímala by mě. musí tam mít ale odkaz na vyplnění životopisu a napsáno, že ho tam můžeš poslat a že tě v případě, že budou někoho hledat, zařadí do výběrka.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek