Avatar uživatele
anonym

Je vražda ubohé myšlenky trestným činem?

Proč jsou si konzumní myšlenky tak podobné? Je veškeré bohatství života, všechny naše pocity, myšlenky, emoce, touhy, milostný život, civilizace, kultura, a dokonce i to co považujeme za své intimní a soukromé já, pouze aktivitou konzumních myšlenek co máme v mozku. Nic víc. Vědci zde předpokládají, že veškerá objektivní realita je tvořená a vysvětlitelná v tom, co se dá; změřit, zvážit, vyfotografovat, nafilmovat, naprogramovat, atd. Zahrnují sem samozřejmě také naši inteligentní psychiku.

Je ale možné zcela zredukovat lidskou psychickou aktivitu na aktivitu programů a databází? Právě proto, že víme tolik o myšlení, jsme mediálně tlačeni do svaté víry, že je každá ubohá živá myšlenka nehmotná, co když jsou ale naše ubohé živé myšlenky hmotné, stejně tak jako je hmotné naše živé tělo. Pokud tedy zabijeme ubohou živou myšlenku, tak jsme zabili něco hmotného a živého, co nám v mozku sobecky zabíralo hodnotné místo.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? konemy před 2953 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Ne

Spousta myšlenek, alespoň tebou vyprodukovaných , nelze považovat za myšlenky, ale pouze za zmatené bláboly.
Anketě opět chybí jiná možnost

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
annas

To je relativní

Opět nevhodně volené odpovědi v anketě. Na otázku jste si odpověděl sám, takže jen dodám.

„Vražda myšlenek je horší než vražda jiná“, tvrdil Jan Neruda . Dodávám, že samozřejmě nesmí jít o hloupé myšlenky a zlé myšlenky vyslovené, protože slovo, které někdo vyřkne, už není možné vrátit. Ale je možné jím mnohem snadněji a víc ublížit než zbraní.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
konemy

Vím to, že nic nevím

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce