Avatar uživatele
anonym

Je vědecký důkaz o tom, že Bůh existuje?

Otec, který byl profesor teologie, mě dával pořád domácí vězení, a jelikož doma byla veliká knihovna, tak jsem doma od dětství četl knihy, abych domácí vězení nějak psychicky přežil. V knihách byla často zmínka o tom, že je zde Bůh, jsem zvědavý, a tak jsem začal zjišťovat, jak to je s tím Bohem.

Zjistit pravdu o Bohu bylo jako hledat jehlu v kupě sena, jedni v knihách říkali, že Bůh existuje a druzí zase říkali, že Bůh neexistuje, bylo to jako s tím vejcem a slepicí, co bylo dříve – vejce, nebo slepice? Jednou jsem navštívil otce na vysoké škole, když vyučoval, vystoupil jsem před žáky s otázkou, jak je to s existencí Boha.

Od té doby jsem už nesměl za otcem do školy chodit, otec zrušil konečně moje domácí vězení, abych nečetl jenom hodnotné knihy a poznal i život v Praze. Když dětství skončilo, stal jsem se profesorem teologie, otázka, jak je to s tím Bohem, mě pronásledovala jako stín všude, dokonce i ve snech.

Potom přišel konečně důchod a já vysokou školu opustil, a najednou rána v hlavě, a já vyskočil nahý z vany, a křičel jsem, už vím jak je to s tím Bohem. Bůh je náboženský symbol, tak jako je nula matematický symbol, pokud mám na kontě v bance miliardu nul, je to stejné, jako když tam mám jednu velikou nulu! Každé náboženství je zde díky svatým symbolům, odstraňme z náboženství svaté symboly a náboženství zmizí jako pára nad hrncem.

Co byl prvotní náboženský symbol? Prvotním symbolem byla hvězda nebo planeta, proto je Bůh nad námi, a často je hvězda nebo planeta spojována s Bohem, pohled na oblohu plnou hvězd a planet je božský, a musí vést k tomu, že z hvězd a planet, se stanou božské symboly. Takže se podívejme na hvězdy a planety, pokud chceme spatřit Boha, nebo postavme vesmírné lodě, a vydejme se do vesmíru poznávat Boha.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dudu před 2950 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Ne

Ne, neni. Stejně tak, jako neni důkaz o jeho neexistenci. Kdo chce, věří, kdo nechce, nevěří. Toto už ví děti v ZŠ. Sáhodlouhé bláboly jsi nemusel ani uvádět.
Anketa je opět neúplná. Chybí jiná možnost.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Ne

Existence boha je jen věc víry a ta důkaz nepotřebuje (tak to vysvětlují i služebníci boží). Tak je to u všech náboženství. Není třeba o tom složitě spekulovat.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Roman71

Ano

Důkazů je spousta všude kolem nás. A i kdybychom byli úplně sami, někde na pustém místě, i my sami jsme jasným důkazem Boží existence. (Římanům 1:19–20)

Jsme výsledkem Božího záměru vytvořit na zemi ráj s dokonalými lidmi. I když se tento záměr snažil a dodnes snaží Satan zmařit, Bůh dal slib, že své slovo splní. Odstraní Satana i ty, kdo stojí na jeho straně a potom už nebude nic bránit tomu, aby se i na zemi děla Boží vůle, pod vládou Božího království. (Daniel 2:44)

Ti kdo se budou chtít zúčastnit, pracují na tom, aby se o tom dozvědělo co nejvíc lidí po celém světě (Matouš 24:14; 28:19:20; 1.Timoteovi 2:3–6).

Upravil/a: Roman71

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dudu

To je relativní

Pokud budeme akceptovat fakt, že bohové stvořili člověka k obrazu svému /byť původně jako svého otroka v zahradě Eden/, pak Bůh je v genetické informaci každého z nás.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Zbynas

Ne

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

Ano

…ano, existuje, je totiž dokázáno, že kdyby bůh existoval, některé věci by nedopustil…

… odmítám číst takovýto dlouhý elaboráty, zamysli se nad tím…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
talka

Ano

„z ničeho nic nevzniká“ (Empedoklés) De nihilo nihil fit. – „Z ničeho nic nevznikne.“ (Lucretius)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

S pochopením Boha je to jako s fotografováním, ten kdo fotografuje jenom mobilním telefonem nepochopí profesionála do má fotoaparát v ceně drahého osobního auta
http://goo.gl/af­G7AP

před 2949 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… to je největší kravina co jsem slyšel, dobrej fotograf udělá pěknou fotku čímkoli, akorát břídil si musí koupit pořádnej automat…

před 2948 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek