Avatar uživatele
makis

Je zaměstnavatel povinen proplatit náklady vstupní prohlídky (audio, výpis ze zdravotní dokumentace)?

Je zaměstnavatel povinen proplatit náklady týkající se náležitostí vstupní prohlídky, audio, vypis ze zdravotní dokumentace? Mně bylo řečeno, že dostanu proplaceno krom výpisu ze zdravotní dokumentace vše, ale až po zkušební době. Je to v pořádku? Děkuji za odpověď. Jiri

Zajímavá 0 před 2884 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

zaměstnavatel je povinen lecos, ale nerad dodržuje něco, co by ho stálo peníze.zní to divně že, ale běžné. výpis z trestního rejstříku také neproplatí. my máme svého firemního lékaře a ten si zdravotní dokumentaci vyžádá sám a prohlídku neplatíme. kolik platí za výpis nevím, normálně stojí 300 kč a více.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Žádnou takovou povinnost nemá, je to jeho dobrá vůle, pokud náklady proplatí.
Vy žádáte o práci a chcete být zaměstnán…
Zaměstnavatel zákon v platnost neuvedl, ale bez vstupní prohlídky a potvrzení lékaře, že jste pro práci způsobilý Vás nemá zaměstnat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

Taky mně zajímá odpověď. Zatím jsem přesvědčen, že zajistit lékařskou prohlídku je povinnost zaměstnavatele, tudíž i povinnost ji proplatit a nevidím žádný důvod, proč by proplacení mělo být odkládáno.

před 2884 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Tak třeba podle https://portal­.pohoda.cz/da­ne-ucetnictvi-mzdy/mzdy-a-prace/zdravotni-prohlidky-%E2%80%93-prava-a-povinnosti-zamestnav/ hradí prohlídku zaměstnavatel… Našel jsem i jiný zdroj, kde zas je úhrada za vstupní prohlídku na libovůli zaměstnavatele… Tak vážně nevím. Zatím mi ale prohlídky automaticky všichni zaměstnavatelé propláceli.

před 2884 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek