Avatar uživatele
anonym

Je zaměstnavatel povinen proplatit poplatky za vstupní lék. prohlídku 300 Kč a výpis ze zdrav. dokumentace 100 Kč?

Bavme se o situaci, kdy mu doložíte obě potvrzení o zaplacení. Musí proplatit třeba jen jednu věc z toho? Nebo může říct a udělat to tak, že to odmítá a ještě to člověku strhne z první výplaty? Co když člověk zaplatí 400 Kč a zdravotní prohlídka bude neúspěšná? Můžete to směřovat i do diskuze případně. Předem děkuji za případné odpovědi.

Zajímavá 0 před 2853 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anna emma

To přece Vy chcete být zaměstnán,Vy potřebujete potvrzení,dokazat že na to máte,vykonavat tu práci,o kterou stojíte~aby Vás přijal,takže logicky neproplaci.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Neni to povinností zaměstnavatele.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Píšu to z hlediska toho, jak jsem já kde platil.
Přes padesát procent zamėstnavatelů mně ji v první výplatě proplatilo, ale byli i tací, že řekli, že přece já chci to zamėstnání a oni NEJSOU POVINNI mně to proplatit.
A k té dokumentaci.Nikdy jsem nedával žádný výpis.U svého lékaře jsem požádal o kartu, sestra ji dala do zalepené obálky, tu jsem předal lékaři, u kterého jsem MUSEL tu prohlídku podstoupit (každý zamėstnavatel má smlouvu s jiným lékařem a také jsem pracoval v několika mėstech) a buď si kartu nechal ten lékař a nebo mnė ji vrátil zpět a já ji odevzdal svému lékaři.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Drap: Tak to mě pěkně vytáčí! 400 Kč za nic! Kdybych to měl u svého doktora, tak bych neplatil nic a i jiných vstupních prohlídek po mě nic nechtěli. Už jsem pár takových vstupních prohlídek měl a vždy to bylo zdarma.

před 2853 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

Je to na dobré vůli zaměstnavatele. V mém případě jsem zaplatil 200 za výpis z karty, o tom nebyla se zaměstnavatelem vůbec řeč, a 500 za vstupní prohlídku. Těch 500 se zaměstnavatel v pracovní smlouvě zavázal mi proplatit, pokud „přežiju“ zkušební dobu. A pleteš se, i u svého doktora bys vstupní resp. možná i preventivní kontrolu (tu už ale většinou zaměstnavatel platí) platil, protože se jedná o prohlídku, kterou neindikuje zdravotní pojišťovna a tedy lékař ji zadarmo dělat nebude.

před 2853 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

anna emma: Asi máte pravdu. Takto jsem o tom neuvažoval. Raději se na to ptát nebudu, ať pak kvůli tomu nevypadám jak vyděrač a pak kvůli nenajde záminku, aby se mě zbavil.

před 2853 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek