Avatar uživatele
monka

Je zdravější kozí nebo kravské mléko ??

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? dudu, Alesh, Tom20, Đšáša <3, briketka10 před 4533 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hanulka11

kozí je rozhodně zdravější- jen jeho chuť není nic moc

Účinky kozího mléka na zdraví jsou dokázány nejenom staletími užívání, ale jsou také podloženy mnoha vědeckými studiemi. A jaké jsou jeho hlavní výhody? Je lehce stravitelné, pozitivně působí na imunitní systém, příznivé účinky má také při kloubních onemocněních a je často doporučováno jako prevence nádorových chorob. Působí antistresově, reguluje vlhkost pleti a zlepšuje onemocnění kůže.

Obsahuje minerální soli, vápník, hořčík, sodík, draslík a fosfor. „Ve 250 ml kozího mléka přijmete až 30 % doporučeného denního příjmu vápníku a je známé, že právě vápník se hodí při redukční dietě – pomáhá totiž metabolismu štěpit tuky," tvrdí výživový odborník Ladislav Škába. Hořčík navíc chrání srdce před kardiovaskulárním onemocněním a snižuje krevní tlak. Také obsahuje vitaminy A, skupiny B, C, D, E a kyselinu listovou. Kozí mléko je cenným zdrojem bílkovin – s jedním hrnkem kozího mléka přijmete až 18 % kvalitní bílkoviny. Lepší stravitelnost je způsobena složením tukových částic, které se podobají mateřskému mléku. Když máte s pitím samotného kozího mléka problémy, lze si zakoupit čaj s jeho přídavkem

dál můžečš číst v odkazu

Zdroj: http://www.pro­zeny.cz/magazin/zdra­vi-a-zivotni-styl/nase-zdravi/24490-kozi-mleko-tohle-vas-prekvapi

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dudu

Z ryze vědeckého hlediska je asi zdravější mléko kozí. Ovšem za mého mládí, kdy téměř každý na vesnici vlastnil záhumenkovou krávu, se mlékem od koz krmila prasata a jako potravinou se jím pohrdalo. Ke krmení také automaticky sloužilo kravské odstředěné mléko, syrovátka, podmáslí nebo třeba melasa, ovesné vločky, lněné semeno atd. Dnes je jiná doba a díky všeho schopného marketingu se holt z odpadu staly draze placené pochutiny. Ale nic proti tomu, každému podle jeho chuti.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

KOZÍ JE ZDRAVĚJŠÍ..VIZ­.MINULÉ ODPOVĚDI,JÁ ODMALA PILA KOZÍ A JÍM I VÝROBKY Z KOZÍHO MLÉKA.KRAVSKÉ MLÉKO SE DNES ŘEDÍ SPOUSTA LIDÍ NA NĚJ MÁ ALERGII A MALÝM DĚTEM BY SE NEMĚLO DÁVAT VŮBEC,JEN PŘEVAŘENÉ ! A POUŽÍVAT JEN NA PEČENÍ..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Kozí mívá více tuku. Různí odborníci se na přednost jednoho či druhého rozcházejí

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Heřman

Podle mě je to stejné žáleží komu co chutná a hlavně žádné alergie na mléko.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek