Avatar uživatele
taborsky ruda

Je záruční doba také na funkčnost zubní protezy?

Byla mi vyrobena nová horní i spodní protéza. Na pohled jsou krásné. Bohužel, ale nedá se na ně vůbec kousat. I po přilepení se spodní po prvním skousnutí odlepí a stane se součástí kousané potravy. Obrací se v ústech jazykem s kousanou stravou. Už měsíc se živím různými kašičkami (už je to fuj) a prý se na to musím naučit jíst. Říkají naši milovaní poděkovavší lékaři. Je nějaká šance aby to udělali znovu ??

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? suaeda před 4529 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Záruční doba je 6 měsíců.
Více např. zde, stačí dát do Google „záruka zubní protézy“:
http://www.fe­rovanemocnice­.cz/pravni-poradna/reseni-sporu-29/n-zarucni-doba-pr-320.html

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sůwa

Nepíšete o jaký typ protézy se jedná, zda byla celá hrazena pojišťovnou, nebo jste větší část hradil sám a pojišťovna jen něco málo doplácela. Bylo by snad možno obrátit se na Lékařskou komoru se žádostí o posouzení funkčnosti protézy. Na základě posudku by měl stomatolog protézu upravit, nebo vyrobit novou. Bez odborného posudku to neopraví určitě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Tak to máme stejný problém, akorát já ho mám už 5 let.
Také se mě při jídle neustále odlepovala spodní protéza.Ptal jsem se zubaře co s tím.Odpověděl mi, že mám malou spodní dáseň a ty zuby nemají na čem pořádně držet.Pokud bych šel na operaci, dáseň by mi prohloubili a zuby by držely.Jenže toto bych si musel platit.To jsem odmítl.Nakonec jsem to vyřešil tak, že si všechno jídlo krájím na malé kousky (neustále mít u sebe nůž), to ve společnosti, mezi kamarády a lidmi, které dobře znám zuby vyndám a jím bez zubů (trochu mi to jde, protože mě nahoře zbyly svoje dva špičáky, takže něco s nimi ještě rozkoušu).A nej­horší je, když se vám pod spodní protézu dostanou drobečky.Strašně to překáží.Ale toto jsem zase vyřešil tak, že v restauraci (ve společnosti)ihned po obědě jdu na toaletu, kde si obě ty protézy umeju (možná že je to nehygienické, ale stále je to lepší než se trápit se a nemoci ani pořádně mluvit.
Nevěřte reklamě na lepidlo Corega (paní co se s chutí zakousne do jablka), nefunguje to.A potvrdilo i to hodně lidí.To dřív zuby rozlomíte nežli se vám podaří to jablko ukousnout.
Také jsem se musel vzdát jíst různé tvrdé věci (ty jablka, topinky, kousat tvrdé bonbony či různé oříšky).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek