Avatar uživatele
Rokio

Je čtení seriózních zpráv s porozuměním dobrá vlastnost?

Když někdo v přiměřené míře čte rád seriózní zprávy, tedy většinu zpráv kromě bulvárů a diváckých zpráv, je to plus či je to užitečné?

Původně
Je čtení seriózních zpráv dobrá vlastnost?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2457 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Pokud si najdete tisk nebo jiná média, která poskytují seriózní, tedy objektivní informace, můžete události rozebírat, diskutovat o nich, srovnávat atd. Bude to určitě přínosem. Ale …

jenže jak si ověřit, co je seriózní zpráva? Srovnávat se zahraničním tiskem? Někdy být na místě?

"Většina deníků jsou tzv. pop-noviny (popnoviny nebo také polonoviny).Je to označení tiskovin, které vyplňují prostor mezi bulvárním a seriózním tiskem.

Zpravodajství se vyznačuje prací se soft-news, infotainmentem­.Typickým příkladem popnovin je deník Mladá fronta DNES, dílem také Lidové noviny a deník Právo. Grafickým zpracovaním a obsahem se sem řadí i Hospodářské noviny. atd."
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Pop-noviny

Význam výrazů

1. Infotainment =
Informace a zábava – Podle toho všechny naše deníky přizpůsobují svůj výběr témat a jejich zpracování účelu vyvolat emoce a pobavit čtenáře.

2. "soft news – (někdy zaměňované za „komentované zprávy“) spíše převzaté, emočně laděné, včetně jejich subjektivního komentování; netýkají se vážných (důležitých, relevantních) událost
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Infotainment

Jedině snad se zaměřit na na odborné a vědecké časopisy, možná i zájmové.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Pomáhá to jistě vytvářet si o světě trochu smysluplný obrázek. Je velmi pravděpodobné že je takový obraz objektivnější než pokud místo seriózních zpráv sledujete převážně bulvár či tzv alternativní média jejichž cílem není ani tak hledat pravdu jako spíš zajistit si vysoký počet prokliků a každou zprávou co nejvíce šokovat či popuzovat. Je dnes velmi obtížné rozpoznat pro která média je objektivní pravda podstatná, například Ruská média pod kontrolou vlády, která rozhoduje o čem se smí a jak psát se třeba za seriózní dají považovat těžko, přesto že jim daří zdárně přetvařovat.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Samozřejmě že je to užitečné. Má přehled o dění ve světě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Čtení není vlastnost.

Mít přehled o tom, co se děje,
podle mne užitečné je.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek