Avatar uživatele
anonym

Je-li na stole v hospodě plný popelník, je možno říct obsluze o jeho vysypání, nebo si můžete vzít prázdný z okolí?

Pokud požádáte obsluhu, je povinna jej vysypat, nebo vám může říct, ať jej vysypete sami, či si vemete jiný třeba ze stolu od vedle?

Zajímavá 0 před 2845 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

V každé normální hospodě ti popelník vysypou, jakmile si sedneš ke stolu. V těch lepších ti jej vymění za vyleštěný nový a nepráší před tebou. Určitě bych si ten popelník neměnil sám, to je věc obsluhy.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ahold

V dobré hospodě by to obsluha vůbec neměla přehlédnout.
Ale stane se a po upozornění by to měl personál hned napravit.Host nebude řešit nedostatky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
iceT

Nejsem vycvičená servírka, ale po odchodu hostů jsem popelník vždy měnila, stejně jako v průběhu jejich sezení u stolu.
Pokud si hosté objednali jídlo a před tím kouřili, bylo automatické popelník před donesením jídla odebrat, popřípadě ho vzít po předložení jídla hostům a vrátit čistý, když dojedli.
Ale bylo to před hodně lety, a nekuřákům kuřáci tolik nevadili, popřípadě měli k dispozici nekuřácký salonek nebo v létě zahrádku.
Jinak v případě plného popelníku a mě jako hosta, si vezmu čistý z okolí, pokud je, a obsluha ať se postará, ale je celkem normální v normální hospodě po zaplacení sebrat popelník a pak posléze douklidit stůl. Já třeba bych si ke stolu s plným popelníkem nesedla, kdyby v okolí byl stůl s čistým popelníkem.
A myslím si, že jednou z povinností obsluhy je udržovat stoly i popelníky čisté.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Kuřáci sou v tomto jak magoři- za každou cenu chcou rychle čistý popelník, bo se už bez ciga třepou, pok fofrem zakuří a během čtyř čistých minut už po zbytek večera jen čumí na zasraný popelník před sebou.
Myslím, že toto chování nějak souvisí s tím cigaretovým kouřem, jinak to není možné, bo nekuřák nechápe.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

V dobré hospodě číšník prochází okolo stolů a bedlivě sleduje, zda není nějaký popelník plný a bez nějakého upozornění jej vymění. Dlouho jsem neviděl, aby popelník za mými zády přesypal do nějaké nádoby. Pokud je číšník zaneprázdněn, nejsem líny a popelník si vyměním sám.

P.S. Omlouvám se za nějaké chyby.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Myslím že můžete cokoli, stejně tak ta obsluha. Za korektní považuji požádat obsluhu (správně měl být stůl čistý, měla by to být starost obsluhy, takže vlastně reklamace 😉. Obsluha povinna není, ale slušnost a úcta k zákazníkovi velí tuto drobnou věc provést. Abyste popelník sami vysypali je blbost, vyměnit za popelník odvedle… to je hodno tak vesnické hospody kdy jste jediní zákazníci a hospodský běžně sedává s vámi u stolu…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
krpik

Když host odejde tak obsluha ze stolu vezme prázdné sklenice , pokud jsou talíře atd. a popelník který vysype nebo jej vymění. Neměl by jsi sednout ke stolu , kde je plný. V jiných případech když sedneš a příjde obsluha aby sis obědnal tak by měla popelník vysypat. Pokud ho nevysypou tak je to chyba , může tam přijít nekuřák, kterému by asi vadil ,kdyby před ním byl plný popelník

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pucipuci

Obojí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
yuko

Do takoveho pajzlu bych uz priste ani nesla.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek