Avatar uživatele
Zvědavý

Jedli jste už někdy něco, z čeho jste měli „chuťový orgasmus“?

Pokud ano, co to bylo?? A prosím všechny detaily složení a surovin.

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2833 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Rokio

Vanilkový pudink, když jsem ho jedl poprvé. Když se jí ale něco moc často, a to i tehdy, když nám to velmi chutná, tak ten účinek se postupně snižuje, až nám zase bude chutnat nejvíce úplně něco jiného.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Mám velmi ráda lososa jen posoleného a s pepřem na oleji, ale takové bramborové placky když zavoní po celém domě. Mňam. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cynique

Tak toho bylo víc. Naposledy „Black Banana Cake“ – recept Nigela Slatera.

Zdroj: http://kitchen­lioness.blogspot­.cz/2012/09/ni­gel-slaters-september-cakes-part-i.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dalid

Moje najkrajsie chutove zazitky sa spajaju s dovolenkou v Neapole, kde som prvy krat ochutnal pravu buvoliu mozzarellu z Campanie. Tiez som tam ochutnal dokonalu pizzu s morskymi plodmi a s tymi najlepsimi rajcinami ake som v zivote jedol.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

Toho bylo… kefírová buchta, valašský frgál, Ledové kaštany, pařížský dort, domácí tiramisu, domácí pizza…
Recept na frgál a Ledové kaštany je zřejmě tajná receptura a ten zbytek se dá vygooglit :{)> i když teda s tou pizzou nevím nevím. Byla dělaná na způsob kynuté slané buchty, s přídavkem mletého masa, sýra, zeleninové náplně, navrch Tabasco, a když si k tomu dáte olivy, je to jedna báseň.
marci1, jo, dík za připomenutí, na lososa jsem zapomněl :{)> přesně takhle ho taky miluju. Ale je to docela luxus, takže tak jednou za uherskej rok…

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Sarrow

Domácí Panna Cotta, co lžička, to pochvala :D

Upravil/a: Sarrow

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arachis

Taky toho bylo milion, ale pokud mám napsat i recept, tak stojí za zmínku nepečená ňamka. Do korpusové formy nebo většího kastrolu dát pečící papír, navrstvit v jedné řadě piškoty a pomatlat kysanou smetanou ( dopředu smíchanou s vanilkovým cukrem a cukrem moučkou na požadovanou sladkost) a střídat 2–3vrstvy. (2–3 kysané smetany). Poslední řada jen piškoty. Oloupat jablka, nakrájet na kousky a chvíli v hrnci provařit s trochou vody a přisladit podle chuti, až jsou změklé přidat tak 2 deci vody a v hrníčku v troše vody rozmíchat vanilkový pudink,přisladit a po provaření nalít na piškoty, nechat zchladnout a šup do lednice do druhého dne a klidně pak na jednotlivé porce stříknout šlehačku. Trochu pracnější, ale o to lepší. Co se týče vody a pudinku platí – na jeden pudink max. 3 deci vody. Jinak by to nebylo patřičně tuhé. A opravdu vodu a ne mléko. Já dávám pudinky 3, je to lepší a na tom pudinku za 3 Kč už neušetřím,ale 2 by měly stačit a tím pádem dát místo 2 deci vody k jablkům do hrnce deci 4. S cukrem až zas tak nepřehánět, výsledná chuť by měla být příjemně kyselkavá.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek