Avatar uživatele
patrikkkortu

Bolesti krku, plic po kouření vodní dýmky, co s tím?

Ahoj, předevčirem jsem kouřil vodní dýmku a od včerejška mi podivně bolí v krku a na hrudi. Neumím to dobře vysvětlit, špatně se mi dýchá, je to taková zvláštní bolest. Doktora navštívím, když to do týdne nepřejde. Nevíte, co to může být a co pomůže (kromě návštevy doktora)? Děkují moc.

PS: nejsem kuřák, jen jsem si asi po půl roce dal vodnici.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3134 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Vodní dýmku nekouřit. Kouření vodní dýmky je horší než kouření cigaret. Používá se při něm tabák dovezený z rozvojových zemí. ☹

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
lexx

zahodit dýmku do vody

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
bububabu

Nikotin se vstřebává v lehce zásaditém prostředí, a protože kouř cigaret takový není, je třeba „šlukovat“, tedy vdechnout tento kouř až do plic, abychom dostali nikotin. Nikotin je důvod, pro který se kouří.

Kouř doutníků a dýmek je zásaditější, a proto se z nich nikotin vstřebává na rozdíl od cigaret již sliznicí ústní dutiny. Tedy je skutečně není třeba „šlukovat“, aby kuřák dostal nikotin. Jinými slovy, kuřák dýmek a doutníků může být na nikotinu závislý, aniž by kouř vdechoval až do plic. Tím je i dáno malinko nižší celkové riziko oproti cigaretám, ale tento rozdíl bychom neměli přeceňovat. Vystihuje jej přirovnání, že kouřit cigarety je asi jako skočit z dvacátého patra, ale kouřit doutník nebo dýmku jen z devatenáctého.

Pokud jsi dýmku šlukoval tak se nediv :)
Co já vím tak v cizině se dýmka nikdy nešlukuje, ochutí si ho různými příchutěmi a užívají to jen pro lepší chut v ústech..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek