Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jehličková tiskárna Epson LX 300+

Ahoj (nebo Dobrý den - nechěla bych někoho urazit :-) ) Pořídila sem si starší tiskárnu Epson LX 300+ - jehličku. (Mám i barevnou inkoustovku hp a ta funguje paradne, ale pokud potřebuju tisknout více dokumentů, je poněkud drahá) Dnes sem ji zapojila a mám takový problém - tiskne šíleně pomalu (co už, zadám tisk a zajdu třeba vyvenčit psa - to bych ještě překousla), ale hlavně - pokud tisknu dokument psaný ve Wordu - je tisk celkem v pohodě, ale pokud chci tisknout třeba naskenované dokumenty nebo obrázky - tak se to nedá ani přečíst!! Neměl byste někdo prosím radu co s tím?? (Případné návody pište prosím srozumitelně - jsem ženská a navíc blonďatá :-))
Díky!!!

Předmět Autor Datum
Asi tě zklamu, ale tohle byla snat ta nejpomalejší a nejobyčejnější jehlička, kterou Epson dělalo. B…
Jan Fiala 20.03.2008 20:03
Jan Fiala
1)jehličková tiskárna není dělaná na tisk obrázků takže je tiskne blbě 2)jehličková tiskárna pod win…
MM_tank 20.03.2008 20:07
MM_tank
Na obrázky to skutečně není ta nejlepší volba. LX 300+ používáme taky, vloni zakoupenou novou. Rychl… poslední
BieL 21.03.2008 00:16
BieL

Asi tě zklamu, ale tohle byla snat ta nejpomalejší a nejobyčejnější jehlička, kterou Epson dělalo. Byla ještě tak dobrá na staré dosovské programy, které tiskly způsobem, kdy posílaly na tiskárnu pouze znaky. Jakmile měla tato tiskárna tisknout graficky (téměř všechny programy ve Windows), vypadalo to přesně jak popisuješ. Tiskárna začala sténat a vydržela naříkat spoustu minut na jednu stránku tisku.

Teď co s tím.
Žástečně si pomůžeš tím, že snížíš v ovladačích tiskárny rozlišení (DPI). Ale nefunguje to vždy, třeba takový Excel to vesele ignoruje a přenastaví si ji podle potřeby (na to nejkvalitnější a nejpomalejší).
Další možností je doinstalovat si ovladač s názvem Obecná nebo znaková tiskárna. Je součástí Windows, ale podmínkou je, aby tiskárna obsahovala paměť s českými znaky, jinak nebudeš tisknout s diakritikou. Pak budeš tisknout sice rychle, ale můžeš zapomenout na jakékoliv formátování.

Pokud chceš v dnešní době levnější tisk, podívej se po nějakých obyčejných malých laserových tiskárnách. Provoz je mnohem levnější než u inkoustových tiskáren a mnohem rychlejší a tišší než u tvé jehličkové. Grafickým tiskem velmi rychle zničíš pásku a pokud si pamatuju, pro tuhle tiskárnu nebyly nejlevnější.

Na obrázky to skutečně není ta nejlepší volba. LX 300+ používáme taky, vloni zakoupenou novou. Rychlost přes 300 nebo 200 zn/s je na formuláře, seznamy, účetní sestavy slušná, navíc zvládá tisk se čtyřmi průklepy současně, listy i traktorový papír. Černá páska je kolem 160 Kč a tisk je poměrně ostrý. Takhle tragické zkušenosti, jak popisuješ, nemáme. Spíš než obecné rady, by možná pomohla návštěva zkušeného uživatele.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru