Avatar uživatele
hanny 2

Jehněčí maso – máte nějaký „svůj"recept“,podle kterého je připravujete?

Dobrý večer!
Koupila jsem v řeznictví jehněčí kýtu a potřebovala bych nějaký osvědčený vyzkoušený receptík,aby to všem chutnalo.
Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, Alesh, Drap, Damiana, Illines před 4393 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Illines

Hany,mam rada jehneci a umim dost receptu i jehneci polevky,nejradeji mam z toho kebab-je to jednoduche na vareni(neco jako spiz),ale take jehneci na sardeli s nokama ci makarony.–Osolenou kytu poprasis hl.moukou a na masle opece z obou stran,podlijes vyvarem s kosti,nemas-li staci voda horka.Das peci a behem peceni potiras sardelovou pastou a polevas stavou.Kdyz maso zmekne,zalejes kysanou smetanou.Jehneci se podava na horkych talirich a k tomu,jemny knedlik,noky nebo makarony.Chces-li vice omacky,nech vysmahnout stavu do tuku,zapras moukou,podlij vyvarem a povar.Potom teprve dej smetanu. Snad te to zaujalo.Neni to slozite,ale je to dobre.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Alesh

Já nevařím, ale když vlezu v Jičíně do indický restaurace, tak jehněčí na kari s těmi jejich plackami, to je mazec, to nemá chybu, to je žrádlo. Budeš to dělat? … Že bych se stavil. 😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Koukám, že zatím tu „vaří“ jenom mužská část zdejšího osazenstva! Tak to trochu poupravíme…:-) Doufám, že se i jim začnou sbíhat sliny…:-)

Kdysi mi v Řecku hodně chutnalo jehněčí Kleftiko, tak jsem si sehnala recept. Je to takový Eintopf a Tafelspitz dohromady s fantastickou chutí, vůní a šťávou.
Kýtu můžeš dělat vcelku, ale já krájím na větší kostky, kvůli marinádě, aby se víc masem prostoupila. Smíchám citrónovou šťávu, rozmačkaný česnek, EVOolej, čerstvě drcený černý pepř, trochu tymiánu a majoránky (oregana nebo rozmarýnu – ale bacha, nepřehnat to). Maso v tom nechám marinovat alespoň jeden den.
Pak udělám balíčky z pečpíru, dám maso, kolečka cibule (můžeš dát i mrkev a hrášek – tradičně) a dobře zavřu. Pečeš přímo na roštu v troubě pomalu asi hodinu a půl. Můžeš to pochopitelně dělat i v litinovém hrnci s poklicí, ale ta vůně a chuť, co se z toho vyvalí přímo na talíři – když si pak každý otevře svůj balíček je nepřekonatelná! 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Miluju jehněčí a skopové vůbec., dost často se u nás konzumuje na všechny možné způsoby. Pokud je mladé jeněčí, mám ho nejraděi s nádivkou pečené, a nebo naložit na pár dnů do kořenové zeleniny, stejně jak se nakládá na svíčkovou a upéct. Nespěchat a nemá to chybu. Z té kýty by i ta svíčková byla výborná.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek