Avatar uživatele
filip.v

Jemně se mi sekají videa ve všech přehrávačích (i ve VLC). Nevíte, prosím, co s tím?

Mám už trochu historický kousek ASUS F3JR (DUO T5600, VGA graf. karta), kde jsem měl řadu let Windows XP. Teď jsem přeinstaloval na Windows 7, včetně všech aktualizací k dnešnímu dni. Ovladač na VGA je podle správce zařízení aktuální a funguje správně.

Přesto se mi všechna (bez výjimky) videa v přehrávačích velice jemně sekají (tak jemně až to skoro nevadí, ale po čase z toho začnou bolet oči). Přijde mi to, jak kdyby tam třeba chybělo pár snímků, nebo nevim jak to lépe popsat. VLC player mi na XP přehrkal všechna videa bez problému a nikdy jsem neměl zapotřebí používat jiný přehrávač. Tady však i jeho nejaktuálnější verze nepomůže.

Netuším, čím by to mohlo být, snad to nějak souvisí s grafickou kartou.

Co je však zajímavé (!), když přes video přejedu myší, vše je v pořádku a video jede plynule, čiže kdybych pořád hýbal myší nahoru a dolů, tak by bylo všechno ok. Zvláštní.

Neměl někdo podobný problém nebo nenapadá, prosím, někoho v čem by mohl být zakopaný pes? Sám si s tím nevím rady.
Předem díky za jakoukoliv odpověď.
Doplňuji:
PS: Už je to vyřešeno, díky, šlo vážně o ten ovladač.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3934 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Bedy

Odpoveď byla označena jako užitečná

A máte opravdu nainstalované ovladače grafické karty – jeslti se ve správci zařízení ukazuje nějaký obecný standardní ovladač VGA, tak je to špatně, to bude chtít nainstalovat ovladače od výrobce grafické karty.
Pozor! Pokud je to nějaká starší grafická karta, tak ovladače pro WIndows 7 nemusí být dostupné. Ze zkušeností vím, že pokud existují ovladače aspoň pro Windows Vista, tak ty na sedmičkách bez problémů běhají. Pokud to máte integrovanou, tak budete msuet nainstalovat ovlaadče pro Visty, protože sedmičky ASUSem v totmo případě už nejsou podorované. Vizte: http://suppor­t.asus.com.tw/dow­nload/download­.aspx?SLangua­ge=cs-cz
Doplňuji:
Vyřešeno přes vnitřní poštu. 🙂

Upravil/a: Bedy

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?filip.v Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
cochee

Podívej se do BIOSu, jestli umožňuje ovládat přiřazení přerušení (IRQ) grafické kartě a zkus jej nastavit opačně, než to máš teď.
Doplňuji:
Děkujeme za zpětnou vazbu, to tady není moc ve zvyku.

Upravil/a: cochee

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek