Avatar uživatele
Altair-AC

Jestliže bych musel vytvořit prezentaci o něčem, o čemkoliv, co bych měl udělat?

Mám pár tipů ale ty mi nepřijdou moc dobré,prosím o něco ,o čem se dobře mluví ,baví to řečníka i publikum a není to na minutu …předem děkuji


Vim ze částečně může zábavu ovlivnit přímo řečník ,podle toho ,jak to přednáší ,ale to neberte v potaz …

_____

Doplňuji : ne žádné složité termíny

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 2386 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Neuvedl jste, zda k prezentaci použijte i obrázky, či video, které zaujmou.

Vyberte si třeba nějakou hračku např. kočku – srovnejte s živou. Přidejte, kdo doma chová kočky, je lepší pes nebo kočka. Hračka je z plyše, takže co je plyš atd.
Snadněji zapojíte do diskuze.

Nebo povídací tjéma.
Baví vás některý sport? Zajímáte se o PC – jeho historie? Způsob komunikace – pošta, telefon, mobil, PC. píší dopisy rukou?

Bez termínů se obejde prezentace ltierárního díla, filmu atd.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Záleží na složení publika a tvém zaměření. nejlepší je vyprávět to, co děláš, nějaké zážitky. Takže cestování, sport, vědecký výzkum. Ale když nevíš, co je to fotbalový míč a chceš dělat prezentaci na téma význam fotbalu, asi to nebude ono, nehledě k tomu, že to nemusí nikoho zajímat. Pokud ale víš, jaké bude publikum a máš možnost se připravit, tak už máš z čeho vybírat. A záleží na tom, jak umíš danou věc podat. Unuděný nevýrazný řečník dokáže otrávit i když si vybere sebelepší téma, které zajímá danou skupinu, a opačně skvělý řečník dokáže nadchnout davy posluchačů.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Otázka je nepresná, nedefinuje cieľovú skupinu, zámer prezentácii.
Určiť tému a spôsob jej prezentácie je možné pri znalosti danej požiadavky. V otázke nie sú uvedené presnejšie informácie.
Pripadá mi to akoby som sa mala vydať na cestu bez znalosti spôsobu cestovania, dĺžy cesty a cieľa cesty. Čo si zobrať so sebou? Veľký otáznik.

Hypotetická požiadavka:
Skúste vytvoriť prezentáciu osídlenia Antarktídy od čias Prvého humanoida do dnešných čias so zameraním na vplyv tohto osídlenia pre Europu od čias Cézara do prvej stopy človeka na Mesiaci.
Môžte vytvoriť takúto prezentáciu bez znalosti problému? Nie. Musíte mať aspoň zopár vodiacich bodov. napríklad: Prezentácia so zameraním na dorast a seniorov nemusí byť s použitím vedeckých termínov. Dĺžka prezentácie 45 minút s použitím videoprezentácie.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lamalam

Záleží na tématu a publiku. Mě například nesmírně pobavila a zaujala prezentace o nových způsobech kvantifikace nejistoty při atomové absorpční spektrometrii. Ale prezentace o maskování indiferentního antimonu byla naprostá šeď a nuda.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek