Avatar uživatele
Zlatonka

Ještě jedna otázka ohledně písně.. Když si nazpívám píseň, jak jí dát do povědomí, rádiům, vydavatelům apod..

Stačí i třeba jen jedna píseň?? Která ale nebude úplně dokonalá když bude nahrána v domácím prostředí.. Poradíte mi?? Jak to vůbec takto chodí.. Chtěla bych aspoň vědět jestli by moje písně někdo chtěl nahrát, myslím si že umím zpívat, jen prostě nevím jak o sobě dát vědět.. Ď
Doplňuji:
Nechci do soutěže v televizi, všechno jsou o jen rychlokvašky, který umějí prd.. Nevidím, neslyším někoho před x lety kdo to vyhrál, kdo by ještě dneska zpíval, chci se vypracovat sama.. Proto se Očko ptám tady, jestli sis nevšimla, dala jsem normální dotaz.. A tohle jsou co??? Odpovědi.. Tak se neztrapňuj, nejsi tak dokonalá jak si o sobě při odpovídání myslíš..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3775 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Pokud vím, existují soutěže – typu česko hledá superstár, X faktor a pod. Tam tě možná ocení, nebo tě totálně odepíšou. Zkus hrát po klubech, domluv se s pořadatelem, že tam zazpíváš píseň. Nebo si vyhledej nahrávací studio a nahraj tam jednu píseň, spoj se s nějakým hudebníkem, Existují hudební časopisy, stránky na internetu, kde jsou lidé se společnými zájmy. Ovšem pozor, ty si můžeš myslet, že umíš zpívat, je třeba najít takové lidi, kteří Ti to uvěří, že umíš zpívat. Nech to posoudit odborníka, učitele v hudební škole, muzikanta a pod. Nebo se spoj s nějakou skupinou a můžeš zpívat s nimi, nebo se jich zeptat na radu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Bude dobré, když si tu „svou dokonalou v domácím prostředí nahranou píseň“ budeš prozpěvovat v tom řeznictví, co si hodláš otevřít a v němž chceš prodávat i jiné zboží než maso. Musím tedy konstatovat, že co dotaz, to skutečná perla.
Jsi poměrně neúnavný dotazovatel, jenom by si tvé otázky zasloužily mít trochu větší smysl (když ne otázky, tak měj soucit alespoň s ostatními uživateli).
Dnes je tolik soutěží snažících se hledat talenty (třeba Hlas), že není důvod nenajít si způsob, jak o sobě dát kulturnímu světu vědět. Jenom si nejsem jistá, že ti pěveckou (či jinou příhodnou) popularitu zajistí dotazování se na Odpovědích.cz. Tady nejsi na tlachárně, ale na poradně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kelley

Najdi si učitele zpěvu (ten tě naučí jak správně pracovat s hlasem) a pak třeba sbor nebo kapelu ve které bys mohla zpívat. Na soutěže bych se fakt vykašlal, zejména na ty televizní. Ty jsou spíš pro toho, kdo už něco skutečně dokázal a nějakou kariéru má za sebou, byť třeba jen jako amatér. Z několika tisíc uchazečů tam má šanci jen několik vyvolených… Ale za zkoušku nic nedáš, kromě trochy času. Jedna píseň je málo. Na castingu do Hlasu chtějí tři a právě jsi jej propásla, byl minulý týden. Tak zase až za rok… :- ) .

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Ak si myslíš, že vieš spievať, spievaj. Ak si myslíš, že tvoj spev sa dá počúvať, najdi si poslucháča. Neostávaj v domácom prostredí. Čo z toho? Ak vieš spievať a radi ťa počúvajú, spievaj, spievaj, spievaj… prihlasuj sa do súťaží, tromfni „najlepšieho speváka všetkých čias – Patroviča“ zo známych megasúťaží, len tak sa presadíš. Hlavne nevšímaj si neprajníkov, dobrodincov s medovými ústami, mediálnych magnátov s ich vlezdo… – všetko pre médiá…
Neklaď otázku „Stačí i třeba jen jedna píseň?“, ale „Stačí vám jenom několik písní, nebo rovnou dáme koncert? Co tak v Aréně, budou stačit místa?“

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Žes neslyšela? Co třeba ANETA LANGEROVÁ.
Doplňuji:
I Beatles začínali v putyce. Langerová v baru. Tak si domluv někde výstup. U nás jsou hospof´dy, kde může hrát každy, buď se chytne nebo jej publikum vypíská.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Nechceš-li do televizních soutěží (nevěříš si?),
snižuješ své šance uspět.

Z účastníků pěveckých soutěží dodnes zpívají Helena Vondráčková,
Václav Neckář, Petra Janů, Jitka Molavcová, Aneta Langerová
a mnozí další.

Máš-li solidnější základ (máš-li hudební vzdělání)
a výrazný talent, sežeň si profesionální studio
a píseň nazpívej v něm (nedokonalou nahrávkou nikoho naupoutáš).

A nahrávku pak zašli rádiím, …

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Sůwa

Tady nejsi na tlachárně, tlachat tu smí jedině >ocko<, co ví všechno nejlépe 🙂

před 3775 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Zlatonko, zkušeností s dětskou naivitou mám opravdu dost. Chováš se velmi podobně jako mé vnučky, takže nejspíš vím, o čem mluvím. Není smyslem PORADNY, kterou jsou Odpovědi.cz, odpovídat stále dokola na stejný dotaz.
Tvé otgázky se točí totiž kolem tvého nekritického pohledu na vlastní " schopnosti". Ty musí posoudit odborník a ne laická veřejnost na webu.
Se svými dotazy na zpívání a na to, co chceš vlastně dělat mne utvrzuješ jenom v tom, že jsi holčina maximálně třináctiletá, která nemá představu, co vlastně chce.
Kdybys byla v něčem z toho, čím nás tu neustále „zásobuješ“ alespoň trochu vyzrálá a kdybys něco dělala pořádně, tak by sis dávno podklady našla sama a hezky poctivě si za svou budoucností „šlapala“. Pro tebe je ale zajímavější se jako skutečně malá holka doptávat pořád dokola na jedno a totéž. Když víš, že něco dělat chceš, tak si způsob a cestu najdeš.
Co tak aby sis dala do vyhledávače „současní hudební skladatelé“? Možná by se někdo na ten tvůj text podíval. Chce to ale začít tam, kde se můžeš pomoci dočkat. Ne vypisovat sáhodlouhé dotazy na poradně. Jsou obory zájmů, které je zcela jistě vhodnější řešit jinde a jinak než chatováním na Odpovědích.cz. Tady můžeš o sobě psát v samých superlativech a můžeš se sebevíc vztekat, že ti někdo má odvahu otevřít oči. Pokud ale chceš něčehpo v životě dosáhnout, tak na sobě začni pracovat i v tomto směru. Nauč se trpělivosti, toleranci a serioznímu řešení svých záležitostí. Tady si hudebního skladatele nevydupeš ani nevykřičíš.
Začni od učitele hudební výchovy ve škole. Podívej se po hudebních skupinách ve svém okolí. Pokud by ti pochyběy, tak cikánské skupiny jsou všude tam, kde se najde alespoň jedna cikánská rodina. Potřebuješ v první řadě své dílko nechat zkontrolovat někým, kdo tomu rozumí a až potom hledat skladatele.
Jenom jedné věci nerozumím – když s tím svým dotazem tady stále dokola otravuješ, to si myslíš, že se ti nějaký hudební skladatel ozve? Tady? Zkus si to srovnat v hlavě.
No a ještě poslední věc – soutěže mladých interpretů bývaly už za hlubokého socialismu. Z nich také vyšla většina dnešních zpěváků nejzvučnějších jmen.
Aneta Langerová byla první novodobá zpěvačka a nebyla jediná, kdo uspěl. Řada zpěváků z dalších ročníků soutěží zpívá dnes v muzikálech. Že jsi ty o tom neslyšela, tak to bys měla opravdu raději mlčet. Je ostudou chtít být „zpěvačkou“ a o tento „vysněný obor“ se nezajímat.

před 3775 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek