Avatar uživatele
vall69

Bolí mě při sklapovačkách krk. Má to tak být?

Cvičím sklapovačky (s bedrama na podložce zvedám jen hlavu), ale po 20–30 sklapovačkách mně začne bolet za krkem, dívala sem se na plno videí, jak se dělají správně, a udělala jsem to tak, jak to tam bylo, ale i tak mě trochu bolí krk, někdy i ruce. Má to tak být?

Zajímavá 0 před 2861 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Po 30 minutách sklapovaček se nedivím, že tě něco bolí. Necvič podle videa, zajdi do posilovny a nech si poradit od odborníků.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Svaly, které se procvičují, po provedení určitého počtu cviků začnou bolet. Cvič dál, počet jednotlivých cviků nezvyšuj a mělo by to během pár dnů ustoupit.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
RyuzakiKate

A proč tak intenzivně? Stačilo by těch 15–20 minut a ne pouze sklapovačky, cviků na břicho je spousta, nezapomeň, že kromě přímých břišních svalů jsou ještě příčné, vnější a vnitřní šikmé. Důležité je mít zatažené břicho a vydechovat, když svaly zatínáš. Pokud tě začíná bolet za krkem, tak si klidně jednou rukou hlavu podepři, za to se nemusíš stydět.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Dělají se i obrácené sklapovačky a sklapovačky do kříže. Boční sklapovačky a sklapovačky na laně také prý existují. Třeba něco z toho nezatěžuje tolik krk.No a já teď sklapnu a pošlu radší odkaz :) Je to až někde od půlky stránky.
PS: Máš i návrh na cvičení v diskuzi.

Zdroj: http://cs.wiki­how.com/Jak-d%C4%9Blat-sklapova%C4%8Dky

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
postcd

Ne, pokud tě začne bolet něco jiného, než svaly tak přestaň. a dej si třeba den pauzu a uvidíš co zítra. Cvič tak aby to byo příjemné a byly zapojeny svaly, pokud už nemáš sílu řádně zapojovat svaly, můžeš si uškodit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

To víš, že to tak má být!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Myslím, že důležitá je kvalitní rozcvička a strečink. Pak střídat různe cviky a né dělat něco jednostraně. Posílit břišní svalstvo jde i jinak než sklapovačkami. Jsi ochotná to zkusit?

před 2861 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek