Avatar uživatele
Ciss

Jizvy a solárko

Na stehnech mám jizvy od sebepoškozování. Řezala jsem se v prosinci. Chtěla bych se zeptat jestli někdo nevíte co na jizvy pomáhá, nějaká mast, bylinky cokoli… blíží se léto a nechci aby ty jizvy byly tak vidět = ( nepomohlo by třeba solárko, někde se píše že ano, někde že ne, že jizvy zčervenají a je to ještě horší. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Doplňuji:
Btw ted už se neřežu, tamto byl úlet za který se samozdřejmě stydím a lituji toho.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Ciss

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dědapetr před 4744 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mucillinka

Slyšela jsem, že by sluníčko mělo jizvy jakoby zacelit, že pak nejsou tak viditelné..ono asi záleží i na tom, jak jsou jizvy velké a hluboké..Myslím, že když půjdeš jedenou do solárka, tak tím snad už ani nic nezkazíš..(sa­mozdřejmě je to zdraví škodlivé, atd…), ale pokud trpíš sebepoškozováním (je to nemoc), tak si myslím, že tvoje tělo už nic oršího nečeká.. Být tebou bych si raději našla nějakou pomoc, která by ti pomohla této závislosti se schválně řezat se na těle zbavit..To není sranda a kam se pak budeš řezat, až budeš mít nohy samou jizvu??!!Na ruce?břicho?o­bličej??!! Znám holku, 16 let, která před rokem trpěla sebepoškozováním, teď se z toho dostala, chodí pěkně oblíkaná všechno, je vidět že je vyrovnaná, ale jak se jí podíváš na ruce, má je samou jizvu, vypadá to hrozně, má hluboké dlouhé jizvy a mylím, že teď toho lituje a stydí se za to..Je to tvoje volba, nejsem tvůj rodič, nechci tě poučovat, neznám tě, ale dělej s tím něco..

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Kup si v lékárně kalciovou mast je dobrá a maž si s ní jizvy.Připrav se ale ,že na slunci jizvy zčervenají.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dědapetr

Mám hromadu jizev od skla a když se opálím tak ty jizvy jsou stejně vidět jako neopálené.Ty jizvy vždy zůstanou světlejší.Lze zkusit tento
přípravek:con­tractubex – http://www.con­tractubex.cz/cs/jiz­vy/co-je-jizva/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek