Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Joomla - dotazy

Dopredu upozornuju, ze jsem napsal nadpis zamerne obecne, abych kazdej druhej den nezakladal nove tema. :-)

Momentalne resim tabulku, v sablone je nejspis definovan v css okraj tabulek tak, aby se nezobrazoval (border = 0). Ja potrebuju napsat clanek, ve kterym je tabulka a chci aby se v tom clanku zobrazila i s rameckem. Dal jsem si teda zobrazit kod a napsal jsem to primo v html do clanku <table border ="1" > <tbody> <tr> ..., kdyz se prekliknu v tom editoru, ktery mam v Joomle, tak je tabulka normalne videt, jenze kdyz se prekliknu na "web" (v prohlizeci), tak se tabulka nezobrazi, jenom hodnoty v tabulce, ale ramecek okolo jednotlivych bunek ani cele tabulky se nezobrazi. Je to určitě kvuli tomu, že si to v css sablony precte, ze table border=0 a na to, ze ja mam v tabulce border=1 mi to kasle. Jde nejak udelat, aby tam ten ramecek nabehnul a nemusel jsem editovat sablonu, respektive jeji obecnej css?

Předmět Autor Datum
Tak ohledne tabulky se mi zadarilo, je treba vlezt do pouzivane sablony, slozka css a soubor templat…
RedMaX 18.02.2013 16:22
RedMaX
Ten problem s chybou ve Virtuemartu jsem vyresil, bylo potreba jit do Nástroje - Aktualizace/Migrace…
RedMaX 21.02.2013 14:58
RedMaX
placnuti do vody- potomek produktu neni to treba vyuzitelne v pripade kdy prodavas trika a jedno tri…
Redsnake 21.02.2013 18:49
Redsnake
jo presne tak to je, nasel jsem nejak youtube videa, ale vsechno ve starsi verzi virtuemartu a u nic…
RedMaX 22.02.2013 12:55
RedMaX
Ohledne rodic/potomek ve Virtuemart: Je treba jit do Produkty a kategorie - Vlastni pole - Novy, vy…
Redmarx N 23.02.2013 11:26
Redmarx N
k použití Potomek/rodič je je ale potřeba, aby bylo možné k danému produktu přidat více barevných va…
tinpet 25.06.2013 20:53
tinpet
Neporadim, od Virtuemartu jsem odesel, nejake rady se daji dostat na foru virtuemart.cz, jinak je to… poslední
RedMaX 25.06.2013 23:30
RedMaX

Tak ohledne tabulky se mi zadarilo, je treba vlezt do pouzivane sablony, slozka css a soubor template.css (ja tam mel primo sekci tabulky), tak jsem si zkopiroval jednu z nich, nazval jsem ji .article-usertab a vepsal jsem si do ni potrebne vlastnosti (border: 1px solid #333; ...). Potom jsem v html kodu te tabulky zadal jak do <table class="article-usertab">, tak do vsech <td class="article-usertab"> a razem byl ramecek.

---

Jinak stale resim virtuemart. Zkusil jsem na radu ruzne verze - 2.0.18a, 2.0.18b, 2.0.18, 2.0.14 a stale mi to vyhazuje tu samou hlasku:

vmError: VmTable #__virtuemart_vendors_cs_cz Check not passed. Neither slug nor obligatory value at vendor_store_name for auto slug creation is given

Nevim co s tim, asi se to nerozjede, neexistuje jeste nejaky takovy eshop pro joomlu, ktery by byl zdarma a nabizel vsechnu moznou funkcnost jako ten virtuemart a hlavne opravdu fungoval?

---

Nainstaloval jsem forum kunena a mam dotaz: kdyz clovek vleze na stranky toho fora, tak hned nahore je prihlasovaci pole:

Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
Zapomenuté heslo? Zapomenuté uživatelské jméno? Vytvořit účet

Slo by to nejak odstranit, respektive aby se ta ten prihlasovaci formular nezobrazoval? (prihlasovaci formular bych resil jinak)

Ten problem s chybou ve Virtuemartu jsem vyresil, bylo potreba jit do Nástroje - Aktualizace/Migrace a tam jsem to proklikal, dostal jsem radu na virtuemart.cz zkusit Instalace tabulek, nebo v případě potřeby jejich aktualizace, coz ovsem nepomohlo, ale navedlo me to na Odstranit VirtueMart Data a po te na Resetovat všechny tabulky a nainstalovat ukázková data, cimz se to vyresilo.

Ohledne toho dialogu Kuneny jsem to vyresil nainstalovanim jine sablony, ktera uz to mela skryte, ale melo by to jit i pres css a nekam tam nastavit "display: none".

Nedelate nekdo s tim Virtuemartem? -jsem se rozhodl, ze se to naucim a lamu si hlavu nad funkci potomka produktu, nejak jsem nepochopil k cemu to slouzi?

(jasne precist si wiki, jenze je to v anglictine a ja zase tak dobre neumim, budu muset s google translatorem)

jo presne tak to je, nasel jsem nejak youtube videa, ale vsechno ve starsi verzi virtuemartu a u nich to vypadalo uplne jinak nez u me vcetne jinych voleb. Ja tam nemam zadny volby k tomu rodic/potomek, jenom tlacitko na vytvoreni potomka, jenomze kdyz mam rodice tricko a dva potomky tricko zeleny a tricko modry, tak v eshopu se zobrazuje jen ten rodic tricko a potomci nejsou videt. bohuzel k tomuhle je docela malo informaci i v anglictine. :-/

kouka ze jsi tu asi jedinny, kdo dela v joomle. :-)

mimochodem jak tyhle varianty produktu resis v joomshopping?

Ohledne rodic/potomek ve Virtuemart:

Je treba jit do Produkty a kategorie - Vlastni pole - Novy, vyberete vlastni typ pole - Genericka varianta produktu, stav ANO, atribut ANO, pozice rozlozeni "ontop". Potom prejdete do vytvoreneho rodicovskeho produktu nebo si vytvorite novy produkt a zalozka vlastni pole, vyberete nazev onoho generickeho pole, tak jak jste ho predtim zadali.

Jinak vidim, ze jsem tu sam, kdo zkousi Virtuemart, pravdepodobne budu delat jeden web v Prestashopu, tak se chci zeptat, jestli se tu nachazi nekdo, kdo by s timto systemem delal a jak pripadne je to slozity nebo jestli to lze srovnat nejak s tim Virtuemartem?

k použití Potomek/rodič je je ale potřeba, aby bylo možné k danému produktu přidat více barevných variant ve fotkách - což se mi zatím nedaří, stále je možné dát k produktu jen jednu fotku.... nebo je možnost přidat do výběru ve variantě produktu i fotku (např. odstín?)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru