Avatar uživatele
anonym

Bombardování úřadu dopisy

Naše obec stojí za starou bačkoru a naše ulice už je přes 20 let panelka. V zimě se to nedá pořádně udržovat, ničí to podvozky aut. Obec se občas vyjádří že na to prostě nejsou peníze. Teď jsem čet v našem lokálním magazínu, že budou nechat projektovat novej územní plán nebo co asi za půl milionu. Místo toho, aby lidem co tu žijou zlepšili podmínky, tak sem chtěj tahat nový a na nás se vybodnou. Chci se zeptat jak je to s povinnou odpovědí na dopis, chci jim aspoň znepříjemnit život (něco jako M. Gibson v Útěk z věznice Shawshank) jestli musim psát doporučeně nebo stačí obyčejný dopis se zpětnou adresou. A ještě se chci eptat jaká je zákoná lhůta na vyřízení žádosti.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? fortin před 5190 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
mojitek

Neni to Útěk,ale Vykoupeni z veznice Sh…
Nehral tam M.Gibson,ale Tim Robbins.
Jinak si myslim,ze kdyz napisete stiznost,atd a date na podatelnu,tak Vam musi odpovedet v nejake zakonne lhute-snad mesic..ale nejsem si jist.Ale to same staci mailem na jejich ofic.adresu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
standa

Ta lhůta je 60 dní.

Podle § 175/5 Správního řádu (zákona č. 500/2004 Sb.) musí být obdobné stížnosti vyřízeny do 60 dnů ode dne jejího doručení správnímu orgánu příslušnému k jejímu vyřízení.

O vyřízení stížnosti musí být stěžovatel v této lhůtě vyrozuměn. Stanovenou lhůtu lze překročit jen tehdy, nelze-li v jejím průběhu zajistit podklady potřebné pro vyřízení stížnosti.

Tak pište 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek