Avatar uživatele
bublajska

Jsem vlastník bytu.Všichni vlastníci, máme stejný podíl v domě.Předseda nechce řešit situaci kolem spol. prostorů.

Nevím zda se mám odbátit na obec, kde se řeší přestupky, nebo přímo na soud.Od předsedy mám písemnou odpověď, že toto nebude řešit. Mám si s vlastníky problém vyřešit sama. Ale nikdo není ochoten propustit kousek společného prostoru v domě.
Děkuji za odpověď Filipínová
Doplňuji:
Jsem nový vlastník, vetřelec! Vlastníci mi nechtějí žádný společný prostor dát, zápis o rozdělení není, nesmím ani vědět jak se prostor využívá. Platím revitalizaci také podle m.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4749 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Pokud chcete pouzivat pro sve osobni ucely prostory ve spol. dome , musite mit podle me nejdrive souhlas od ostatnich najemniku. To za vas zadny soud , ani predseda nevyresi. Proste na papir dat co si prejete a pak sbirat podpisy. -iv-

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hlada

Společný prostor není konkrétně vymezený, podíl máte na všech společných prostorech v domě. Není proto možné zabrat si pro sé účely kus „svého“ společného prostoru. Předseda toto opravdu nemusí řešit. Dává vám možnost, abyste si to vyřešila dohodou s ostatními vlastníky. Je to jejich dobrovolná vůle, na dohodu nemusí přistoupit. Kdybyste chtěla část společných prostor odkoupit, bylo by potřeba vypracovat nové prohlášení vlastníka.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Výletník8

Pokud jde o to, co jste přímo nenapsala, ale co odhadli autoři předešlých odpovědí (nejde ve skutečnosti o to, že by nechtěl předseda řešit situaci kolem společných prostorů, ale že Vám nechce nějaký prostor přidělit), odpověděli správně a natolik výstižně, že není, co dodat. Pokud nechce řešit třeba údržbu společných prostor, nebo pokud je Vám odpíráno to, co je ostatním vlastníkům umožňováno, je stejně nejvhodnější nejprve přednést problém na shromáždění, a až v případě neúspěchu zkoušet soud.
Doplňuji:
Tak u nového vlastníka by soud sice teoreticky fungoval, ale nejspíše byste si nepomohla k budoucí dobrému sousedskému soužití a za chvíli řešila další problém. Těžko zobecňovat: co někde funguje, tomu se jinde vysmějí jako směšným představám z jiné planety. U společenství vlastníků, která znám (u nás a u příbuzných), je znát nedůvěra a neochota vůči novým vlastníkům, která časem podle jejich chování buď mizí, nebo se stupňuje. Vstřícnosti se dočkají dříve ti, kteří po přistěhování obešli sousedy a představili se, kteří tam, kde se v uklízení chodby a sněhu před domem střídají vlastníci, nezapomínají uklidit, když na ně vyjde řada. Snad ve všech mně známých domech, kde jsou byty v osobním vlastnictví, je malý zájem o práci ve výboru i málo ochotných pomoci výboru od drobné údržby a provozních záležitostí (aby se vlastníci nemuseli skládat na firmy, které udělají totéž, ale nechají si dobře zaplatit) po jednání s úřady a firmami. Radil bych spíše trpělivost, pokud Vás ostatní ohodnotí jako slušného souseda, časem se žádané dozvíte a zvětší se Vaše šance mít ke společným prostorám reálně stejný přístup jako starousedlíci. Pokud se uvedete hromadou požadavků a úředním domáháním se svých skutečných i domnělých práv, nepomůžete si.

Upravil/a: Výletník8

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek