Avatar uživatele
L.Knize

Jsem vyučený švec, mám si otevřít dílnu a začít podnikat? A co vše by se dalo v rámci tohoto řemesla dělat? Děkuji.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Radak před 4807 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Terryle

Jestli máte možnost, tak si dílnu určitě otevřete, neváhejte. Pokud budete šikovnej a nenasadíte přehnaný ceny, budete mít práce plno… co se dá dělat? To byste spíš měl vědět Vy, když jste se vyučil :o) Podle mě jsou zásadní opravy obuvi. Můžete i šít boty na zakázku, ale takových zakázek asi bude míň. A možná se jako doplňkovej sortiment užijou nějaký opravy batohů nebo tašek – zip nebo kůži si člověk doma prošije sám těžko…
Každopádně ať se daří a hodně spokojenejch zákazníků :o)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
venkovan

Ano, ale pozor na nás zákazníky, některé ceny se nám zdají předražené, přestože na nic prakticky nic nevyděláte, protože je to pracná oprava. Kdo z nás si uvědomí, že hodina práce se bude pohybovat okolo 400,– Kč/hod., abyste uplatil pronájem dílny, nějaké sroje, elektřinu, topení apod. Pro představu pro laiky, 1/4 hodiny stříhání holičem platím přes 120,– Kč ve velkém městě, v menším malinko pod 100,–. Co do vybavení, spotřeby energie a odbornosti skoro stejné náklady.
Co vše se dá dělat – hodně napsala Terylle. Jestli jste šikovný, pustil bych se do nějakých zakázkových bot které běžně na trhu nejsou. Podíval bych se po podmínkách pro výrobu zdravotních bot, ale taky myslím, že další výrobky z kůže jako jsou nějaké kabelky, peněženky apod., pokud budou originální (třeba se symbolem majitele, města, firmy, … a kvalitní si najdou svého kupce.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dudu

Těžko takhle od stolu druhému radit a to i proto, že neznám Vaši chuť do práce a stane-li se vaše profese pro vás koníčkem. Vzpomínám na svého otce, který měl na výučním listě ve zlatém podkladu napsáno „Řemeslo má zlaté dno“. Každopádně se dnes vrací zájem o kvalitní ruční práci všeho druhu a u ševcoviny to platí dvojnásob. Výrobek od mistra bude jistě stále více ceněn. Nedávno běžel v televizi příběh otce a syna, kteří šijí zakázkově vycházkové boty a také holinky a obuv pro folklorní soubory ke krojům. Podobná kombinace by snad mohla být to pravé ořechové.....

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Je to krásná práce. Záleží mnoho na vaší šikovnosti.

Začala bych při zaměstnání v malé dílničce obuv opravovat. Postupně nakoupit zařízení a začít šít obuv na míru. Časem se pozná, jaký je o službu zájem a je-li to na uživení.
Určitě se dá i rozšířit sortiment.
Hodně záleží na umístění dílny. V tomto případě by měla být na očích.

  • ještě letáčkové akce, inzerce v novinách atd.

Když jsem kdysi potřebovala taneční obuv, šila je pouze 1 firma. Dnes šije boty, pokud vím, pouze firma Bábor.
Jde o to, jak velký je český trh a kolik firem se zde s tímto sortimentem uživí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanny 2

Jestli Vás to i baví,tak do toho běžte!Zeptejte se na pracáku,možná Vám dají nějaký peníz do začátku podnikání.Zaměs­tnanec bych být nechtěla,když slyším,jak se zaměstnavatelé chovají k zaměstnancům,tak je mi zle.Stejně by Vám dal jen minimální mzdu,tady si určitě vyděláte víc.Možná ne o moc,to záleží na Vás,jak se budete snažit,ale budete v klidu svým pánem.A s těmi odvody to nebude tak horký,drobných živnostníků se to asi týkat nebude,i kdyby to schválili,o čemž pochybuju.A když vyplníte špatně daňové přiznání,tak Vám zavolají,pozvou si Vás na FÚ a v klidu to tam s Vámi dají do pořádku.Ať Vás tady zbytečně nestraší.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Radak

Pokud je to Vaše srdeční záležitost, neváhejte a jděte do toho. Čeká Vás dřina, spousta překážek (překonatelných), i ty daně pořešíte. Vaše hlavní bohatství bude svoboda a nezávislost.
Pokud to Vaše srdeční záležitost není, jděte raději do zaměstnaneckého poměru.
Zkuste sledovat dotace na těchto stránkách, třeba se něco objeví:

Zdroj: http://www.edo­tace.cz/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Michal Kole

Já bych do podnikání moc nešel. Někde jsem četl názor, že podnikání je být jedno nohou ve vězení. Stačí špatně vyplnit daňové přiznání hned Vás zavřou za krácení daně. Ve vězení se obvykle pracuje špatně tak nemáte z čeho tu daň zaplatit mezitím co jste ve vězení Vám narůstá penále. Přátele co jste měl se na vás začnou dívat přes prsty, takže je ztratíte než se dostanete z vězení. Po ukonční trestu Vám živnosťák vezmou (podmínkou je bezúhonost). Vyjdete z vězení s dluhy. Jako trestanému se bude těžko schánět práce a skončíte jako bezdomovec.

Lepší být zaměstnanec.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Milka 1

Pořád se poslední dobou mluví o tom že se mají živnostníkům zvednout odvody na úroveň zaměstnanců. V tom případě už bych se do živnostničení nepouštěl protože náhodou nevyděláte což je běžné a ještě přijdete o střechu nad hlavou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání