Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Boot MGR nenalezen - bez CD/DVD-ROM

Zdravím, ikdyž už jsem pročítal některé zdejší podobné problémy, většinou jste odkazovali na špatně nainstalovany OS apod. To by nebyl takový problém.. já to mám o něco hodně horší.

Mám notebook SIEMENS FUJITSU AMILO la 1703, který byl koupen v podpoře OS Windows Vista. Nebyl jsem spokojený s výkonem počítače na poměr s uvedenými parametry počítače, tak jsem zkusil nainstalovat Windows XP Professional. Neuvědomil jsem si v té zbrklosti, že nemusí na můj notebook existovat drivery, když byl dodáván s Vistama a tak se to stalo. Byl jsem tedy nucen na polovičně nefunkčním OS formátovat disk a zkusit jiný..

Zkusil jsem Windows 7, který jsem dosud nepoužíval, takže jsem nevěděl, že může instalace probíhat abnormálně déle. Nechal jsem to běžet asi 3 hod a pořád to bylo na 0%, tak jsem vypnul ntb. Když jsem jej zapnul, načte se mi jen BIOS a dožaduje se Boot MGR. Zároveň BIOS nevidí CD/DVD-ROM, ačkoli je na oko viditelné, že je plně funkční. Co mám dělat?

(některé osoby, mi sdělili, že když koupím PC s dodaným OS, tak nelze jej degradovat na starší, páč se jinak rozladí ovladače a že mohu problém řešit ještě přes USB Flash Disk) Nevím kde vezmu MGR Boot, a nevím jak jej přes Flash dát do BIOSu..

Předmět Autor Datum
vem instalační CD Visty a nainstaluj znova a kompletně (jediný legální) OS co máš, pak to bude fungo…
touchwood 28.06.2010 13:15
touchwood
nemůžu dát Vistu, když BIOS nevidí mechaniku.. pravděpodobně XP rozladil ovladače, ani nevím jestli…
hownorez 28.06.2010 13:23
hownorez
píšeš samé nesmysly. myslím že si děláš srandu. nebo tomu opravdu vůbec nerozumíš - pak nech disk ně…
lední brtník 28.06.2010 14:38
lední brtník
Nepíšu nesmysly (ok s tema bootam sem to popletl :), proste mi odešla CD/DVD-ROM a byl jsem bez oper…
hownorez 29.06.2010 13:30
hownorez
Nie kazdy to hned musel pochopit co si pisal ptz je to utrzkovite (ze v BIOSe raz neni CDROm este ne…
MM.. 30.06.2010 00:19
MM..
TAKY SEMI POŘÁD UKAZUJE TEN BOT MGR CHCI NAINSTALOVAT WINDOWS XP A POŘAD TEN BOT MGR NEVIM CO MÁM DĚ…
FANDA136200 12.01.2014 15:54
FANDA136200
Ani nepřečtu co píšeš...
krtenek 12.01.2014 15:59
krtenek
viz výše: nech si to od někoho nainstalovat. nepíšeš jaký systém tam byl předtím, co jsi s tím dělal… poslední
lední brtník 12.01.2014 16:29
lední brtník

píšeš samé nesmysly. myslím že si děláš srandu.
nebo tomu opravdu vůbec nerozumíš - pak nech disk někomu zformátovat z bootovacího cd, a nainstalovat systém.
jestli všechno co jsi psal myslíš vážně, pak na nic nesahej, a až ti to bude někdo instalovat, radši se zdrž připomínek.

Nepíšu nesmysly (ok s tema bootam sem to popletl :), proste mi odešla CD/DVD-ROM a byl jsem bez operačního systému, už jsem to vyřešil přes ten flash disk. Všichni jsou tu chytří, ale když se naskytne nakej vetsi problem, tak je to automaticky blbost? A uplne první hošan mi odepíše: "vlož tam cd s OS (jediny legalni co mas)" wtf? Už v nadpise mám BOOTMGR bez CD/DVD-ROM - jak h otam asi mám vložit - resp. spustit (ona se tváří že funguje, ale BIOS ji prostě nevidí). Btw každý OS, který jsem zkoušel byl legální, jiné nemám a ikdyby ne.. problem by nebyl v tom - booty jsou i na nelegalech.

Nie kazdy to hned musel pochopit co si pisal ptz je to utrzkovite (ze v BIOSe raz neni CDROm este neznamena ze tam uz nebude nikdy, napr. po uplnom vypnuti notebooku a vybrati baterky na par minut a znovazapnuti apod). Prip. ju skus dotlacit ak je vyberacia.

Tie "nesmysly" bolo to na co si sa pytal - ci moze nejak iny OS nieco pokazit, tak odpoved je: je to nezmysel, nemoze nic pokazit.
.. a druhy nezmysel je veta "Nevím kde vezmu MGR Boot, a nevím jak jej přes Flash dát do BIOSu..". v nej je nezmysel kazde slovo. Do BIOSu sa nic zo ziadneho USB sticku nedava, a jak dat instalacku Win na USB stick si uz zistil. (inac odpoved by bola: google :)
Kludne si tam mozes nainstalovat OS jaky chces, akurat si musis pozret na strankach vyrobcu noteboooku ze ci na ten OS tam su ovladace, ptz ak nie su tak tam ten OS instalujes zbytocne (niektore funkcie NB bez ovladacov nerozchodis).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru