Avatar uživatele
hapiky

Jsme My lidé vrcholem evoluce, nebo jsme jen její jeden stále se vyvíjející článek?

Nastane někdy v budoucnu konec vývoje evoluce?

Zajímavá 0 před 2274 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Lidstvo samo zastavilo dost možná svůj evoluční vývoj. Do jisté míry za to mohou civilizační výhody na které jsme tak hrdí, a které máme zakotveny v ústavách. Nepřipouštíme žádný evoluční přirozený výběr, „slabší padne, silnější zůstává“ už tolik neplatí jako v divoké přírodě. Paradoxně své geny dalším generacím předávají mnohem snáz ti neschopní na dávkách než ti kteří jsou zavaleni povinnostmi a prací. Je tedy možné že jsme svou budoucí evoluci vyměnili za momentální pocit bezpečí a pohody (osobně si myslím že je to dobrá výměna, ale nejspíš nás to dlouhodobě bude něco stát a divoká příroda nás jednou nějakým rychleji se vyvíjejícím druhem třeba i předežene 🙂 ).

Momentálně se zdá že vládneme tomuto světu s velkým náskokem, ale je to jen iluze. Ve skutečnosti většina lidí neumí zkonstruovat stihačku, a nejspíš by jim dělalo problém vyrobit si i zubní kartáček kdyby to pro ně neudělal někdo jiný, takže to s tou naší vyspělostí nebude tak žhavé 🙂

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Arne1

Momentálně ano. Ale v budoucnu to může být jinak.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
klumprt

Evoluce nemá vrchol ve smyslu nějakého definitivního cíle – dokonalé bytosti, takže jsme buď její vyvíjející se článek, ale daleko spíš dopadneme jako její slepé rameno. (Což je svým způsobem jeden z vrcholů, žeano.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Fandíme si, že ano.

Ale mám pocit, že brzy začneme sestupovat,
pokud už tak nečiníme.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

No, jestli jsme zrovna vrcholem, to je na dlouhou diskuzi. Ale myslím, že všechny druhy se pořád vyvíjí podle toho, jak se mění podmínky. Proto už nemáme šavlozubé lvy a nedošlo ani na šavlozubé krávy (těm to vyrašilo jinde). Co se nepřizpůsobí novým podmínkám zákonitě vyhyne.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Člověk JE VRCHOL biologické evoluce. Ta bude nadále pokračovat technologicky, už jsem to tu nejednou psal proč. :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Roman71

Jak by mohl nastat konec něčeho, co nezačalo?

Zatím se tuto teorii nedokázalo věrohodně potvrdit, nicméně stále probíhá její školní výuka jako „podložené a důvěryhodné“, přičemž se ignorují zjevné důkazy o ohraničenosti druhu na základě DNA. Buňky v těle dokáží změny kódu DNA při replikaci odhalit a opravit, což je jasný důkaz, že přechod jednoho druhu (rostlinného i živočišného) v jiný je vyloučen, a to je vědecky potvrzeno. Takzvané „mutace“ nejsou nic jiného než degenerativní změny, na které organismus většinou reaguje předčasným úhynem (smrtí).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek