Avatar uživatele
Kryšpín

Jsou k dispozici masky a pláštěnky pro případ teroristického ú­toku?

V případě teroristického útoku neb pokud by děda Trump a ruský mužik se dohodli a začali válčit bez atomovek, jsou připraveny sklady s maskami ap., neb se musí každý starat sám o sebe a předem zajistit potřebné?

Zajímavá 0 před 2194 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Ochranné oděvy a masky, to bejvávalo. Dnes ti radí MV ČR toto.
Prostředky improvizované ochrany osob jsou prostředky, které chrání dýchací cesty a povrch těla při vynuceném a krátkodobém pobytu v radioaktivně, chemicky a biologicky zamořeném prostředí.
K ochraně dýchacích cest použijeme navlhčenou roušku (složený kapesník, ručník, utěrka) přiložením na nos a ústa. Upevněte roušku v zátylku šálou či šátkem.
Hlavu chraňte čepicí, kloboukem, šálou či kuklou tak, aby vlasy byly úplně zakryty a zvolená pokrývka hlavy chránila též čelo, uši a krk.
Oči chraňte brýlemi – lyžařskými, plaveckými či motoristickými, ale větrací průduchy přelepte lepicí páskou. Pokud nemáte tyto brýle k dispozici, chraňte oči přetažením průhledného igelitového sáčku přes hlavu a jeho stažením tkanicí či gumou v úrovni lícních kostí.
Povrch těla chraňte kombinézou, kalhotami, pláštěnkou do deště, šusťákovou sportovní soupravou. Tyto ochranné oděvy je nutné dostatečně utěsnit u krku, rukávů a nohavic.
Nohy chraňte nejlépe vysokými botami nebo holínkami, ruce nejlépe zakryjeme gumovými nebo koženými rukavicemi.

Zdroj: stránky MVČR

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
led

S touto otázkou sa obráťte na pracovníkov Civilnej obrany pri Ministerstve vnútra ČR, ochotne vám na to odpovedia.

Pro případ ohrožení – Příručka pro obyvatele (2003) http://www.mvcr­.cz/clanek/pro-pripad-ohrozeni-prirucka-pro-obyvatele.aspx

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kryšpín

Díky Drap za vysvětlení, ten návod od MV ČR je opravdu velmi moudrý a hlavně úsporný

před 2193 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek