Avatar uživatele
anonym

Jsou ledovce jak ze slané vody, tak i sladkovodní anebo jsou třeba i namixované?

Čtu že, …více než 2 % sladké vody tvoří ledovce. To znamená, že méně než jedno procento tvoří všechna světová jezera, řeky a podzemní voda?

Když tedy zamrzne voda v moři, tak je ledovec slaný? A když zamrzne ledovac mimo moře, tak je sladkovodní? Mohou v moři nějak vzniknout i sladkovodní ledovce? Pokud ne, pak je tedy cela Antartida ze slaného ledu?

Zajímavá 0 před 2857 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

" Ledovce vznikají tak, že prachovému sněhu se zvětšuje zrnitost a sníh více uléhá. Zvětšuje hustota a hmotnost sněhu. Jakmile dosáhne hustota sněhu hodnoty 0,84 g * cm–3, začne sníh přecházet v ledovec."
http://www.ze­mepis.com/zaso­by.php

Ledovce jsou považovány za pozemní led, jsou to kusy, které se odlomily od ledovce nebo ledového pole a padají do oceánu.

Mořský led je možné nalézt v odlehlých polárních oceánech. Mořský led j jsou prostě zmrazené vody oceánu. Tvoří se, roste, a taje v oceánu. . Mořský led se vyskytuje v Arktidě a Antarktidě.

Mořský led roste v zimních měsících a taje během letních měsíců, ale někide mořský led zůstává po celý rok. Asi 15 procent světových oceánů je pokryto mořským ledem po celý rok.

http://nsidc.or­g/cryosphere/se­aice/index.html

Co z toho plyne?.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek