Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem BootMgr chybí.

Dobrý den, popíšu postup co jsem udělal.
Odpojil jsem všechny HDD a nechal k dispozici prázdný 160 GB že vyzkouším Linux lépe Ubuntu. Pustil jsem se dotoho, nainstalovalo mi to ten jejich grub (boot loader), mno po 2 dnech jsem napojil zpátky disky pač ve Windows se orientuji víc a je to mnohem snadnější. Problém je v tom že poté co jsem zapojil disky mi to hodilo hlášku že BootMgr chybí, zkontroloval jsem Bios zdali je HDD C:\ na prvním místě. A byl. Tak mi vrtalo hlavou co se mohlo stát, pač Windows Boot Loader by měl být na disku C:\. Pustil jsem se tedy do opravy, nejdřív nejlehčí cestou -> Vložil jsem DVD s Windows 8. Dal Opravit počítač a zvolil automaticky opravit, ale zde jsem si uvědomil že není něco v pořádku když mi to napsalo že můj systém nepodporuje Opravu. To mi nešlo dohlavy, tak jsem se vydal cestou přes CMD. Mountnul jsem C:\ a zadal příkaz: 'C:' a 'bootrec /FixMbr & bootrec /FixBoot & bootrec /Rebuildbcd'. Výsledek všude byl stejný a to 'successful', restartoval jsem teda počítač a error že BootMgr chybí, mno dobře to už mi doopravdy nešlo do hlavy, tak jsem zase šel do příkazového řádku, moutnul jsem C:\Boot a přejmenoval BCD na BCD.old, pak jsem znova zadal 'rebuildbcd' a vytvořil tak novej BCD. Restartoval počítač a chyba že chybí BootMgr. Když jsem znova restartoval počítač OS již naběhl, ale zjistil jsem že když vyndám DVD napíše to hlášku BootMgr chybí. To znamená že to bootuje z DVD. Přišel jsem se sem zeptat jak mam obnovit Boot aby byli jako za starých časů ?
Do budoucna si budu pomatovat že si začnu dělat Bitovou kopii OS. A půjdu pátrat někde v nastavení proč mi to nenabídlo opravu na Microsoftu psali že by to musel vypnout leda tak Správce sítě, ale to jsem já a počítač mam tak maximalně ma modemu.

Předmět Autor Datum
pravděpodobně ten tvůj "starý a prázdný 160GB" disk nebyl tak úplně prázdný, ale byl na něm bootblok…
touchwood 14.06.2013 20:53
touchwood
Ne, to je nesmysl, pač ten disk byl i vyndaný a OS nabíhali. Kdyby tomu teda tak bylo, jak to mam op…
siOnzeeSlavCZ 14.06.2013 20:54
siOnzeeSlavCZ
nemal si nic opravovat len si nastavit v BIOSe spravne boot order. V BIOSe zvycajne neni ziadne C: a…
MM.. 14.06.2013 20:55
MM..
Ach, omlouvám se, zapoměl jsem že jste profesilnálové, tím C:\ jsem myslel jako HDD1 <- Což byl vždi…
siOnzeeSlavCZ 14.06.2013 20:58
siOnzeeSlavCZ
Tak tam nastav HDD2. Alebo prehod datove kable diskov.
MM.. 14.06.2013 20:59
MM..
Kabel jsem přehazoval již taky, mam tam 2x SSD a 2x ATA, na ATA mam OS. + 1 je na řadiči. I když jse…
siOnzeeSlavCZ 14.06.2013 21:02
siOnzeeSlavCZ
predtym si tam mal diskov viac, boot manager mohol byt na inom. Mas to zapojit tak jak to bolo predt…
MM.. 14.06.2013 21:05
MM..
Dobře, zapojim tedy zbytek, ale co když chyba bude přetrvávat ?
siOnzeeSlavCZ 14.06.2013 21:06
siOnzeeSlavCZ
volis v BIOSe rozne disky na bootovanie az kym nenajdes ten s bootmanagerom. mozes si citat dole na… poslední
MM.. 14.06.2013 21:08
MM..

nemal si nic opravovat len si nastavit v BIOSe spravne boot order. V BIOSe zvycajne neni ziadne C: ani ine pismena, BIOS nemoze vediet jake pismena dal Windows nejakym diskom. V BIOSe mas v boot order zvycajne HDD a existuje nejake dalsie podmenu napr. "HDD boot priority" kde si nastavis poradie bootovania diskov.

Ak mas v BIOSe v boot order nejake pismena ze C a D apod a C nefunguje tak nastav D. To nie su pismena z windows, (BIOS nemoze vediet jake pismena si interne priradil tvoj Windows ktoremu disku) v BIOSe ak mas pismena tak to je len na rozlisenie diskov kludne by tam mohlo byt X a Y.

Kabel jsem přehazoval již taky, mam tam 2x SSD a 2x ATA, na ATA mam OS. + 1 je na řadiči. I když jsem disk nechal samotnej a přehazoval kabely výsledek byl stejný. A jak mam nastavit HDD2 když mam zapojenej jenom 1 Disk momentalně ?
Je možnost nějak zkontrolovat Boot jestli je v pořádku ? Něco tam nechybí ?

predtym si tam mal diskov viac, boot manager mohol byt na inom. Mas to zapojit tak jak to bolo predtym, a zvolit spravny bootovaci disk v biose.
Bootmanager je len na jednom disku a nemusi to byt ten kde boli Windows, bootmanager musi byt na tom disku z ktoreho sa bootuje a instalator ho teda nadrbal na ten disk a ne na disk s Windows (ak to neni stejny disk).

volis v BIOSe rozne disky na bootovanie az kym nenajdes ten s bootmanagerom.

mozes si citat dole na obrazovke jaka klavesa je pre bootmenu a pouzivat tu klavesu tam budes mat potom aj vypisane modelove cisla diskov a nebudes muset liezt do BIOSu zakazdym (az na koniec ked budes vediet ktory presne ma byt bootovaci)

Ked nepomoze vobec nic tak si tam nieco na niektorom disku uz posahal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru