Avatar uživatele
Hasan123

Jsou mé obavy oprávněné, že se nedostanu na střední zdravotnickou­ školu?

Ahoj jsem v 9 tride, takze uz musim vybirat stredni sklu ale v 8 jsem mela 4 z fyziky a chci jit na zdravku bojim se ze me tam nevezmou.. Co vy myslite :( dekuju moc za odpoved

Původní neotázka
Bojim se ze se nedostanu na stredni skolu

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Cenobita před 2771 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Cenobita

Fyzika není ten nejdůležitější předmět na Zdrávce, takže bych to neviděl zase tak pesimisticky. Ale i na Zdrávce se provádějí nějaké základní chemické výpočty jako řešení léku, koncentrace účinné látky, takže by bylo dobré se fyzice více věnovat, navíc v dnešním lékařství je celá škála fyzikálních metod (rentgen, ultrazvuk, sono, laser, …) takže i zdravuška se kontaktu s fyzikou nevyhne.

Přijímací zkoušky se zrovna z fyziky nedělají, ale je dobré mít aspoň trošku přehled v matematice, to ostatní už by tě na SZŠ naučili.

NHavíc zdravotního personálu je dlouhodobě nedostatek, nedokáži si nějak představit, že by SZŠ zájemce přímo odmítaly. Zdravotnictví totiž není zrovna škola, kde je nutné vynikat v technických předmětech.

Upravil/a: Cenobita

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

My vás do školy nebudeme přijímat, ani neznáme požadavky školy, kolik bude přihlášených žáků, jaký počet bude škola brát, jakou stanoví hranici průměru atd.

Rozhodují samozřejmě přijímací zkoušky, výsledky na vysvědčení. Nevíme, zda upřednostňuji některé předměty atd.

Záleží, jaké známky jste měla z jiných předmětů, čtyřka vám určitě zhoršuje průměr. Zkuste letos dělat vše pro to, aby vaše výsledky byly co nejlepší.

Tím, že se bojíte, nic nezměníte. Musíte počítat s oběma eventualitami – vezmou vás, nebo půjdete jinak.

Můžete se později pokusit jít třeba na nástavbu, existují možnosti, jak se zdravotnictví věnovat.

Opravdu v tomto směru nezáleží na tom, co si myslíme.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Měli by tě vzít. Záleží ale jen na tom, jestli ostatní lidi, co tam také chtějí jít, budou mít výsledný test z přijímacích zkoušek lepší než ty. Já měl v 9 třídě čtyřek 6 a na střední mě vzali, no problem. Dnes vemou každého, je zbytečné se nadměrně snažit…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
annas

Ad Cenobita,

nedávejte jí falešnou naději. Co si myslíte vy, není rozhodující.

před 2771 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Cenobita

Falešné naděje jsou něco jiného, každý by si měl zasloužit trochu povzbuzení. Zdravotní škola ještě není studium medicíny a těch pár latinských slovíček se naučí každý, zvláště ženy jsou pro tento typ školy předurčené, nevyžaduje tolik úsudku jako spíš paměti a schopnosti se učit zpaměti.

před 2771 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek