Avatar uživatele
anonym

Jsou nějaké triky na rozpoznaní doby pršení?

Asi před čtvrt hodinou tu začalo pořádně pršet. Obloha byla temně šedá a vypadalo to, že proprší celé dopoledne. Faktem je, že déšt ustál a obloha vypadá prakticky stejně jako předtím. Co to ovlivňuje? Ještě víc mě to naštve, když je zataženo a neprší a ani nefouká a tak sednu na kolo a jedu do města třeba nakoupit. Po cestě začne lejt jako z konve a za pět minut vypadám jak vodník. Pak najednou pršet přestane a já si říkám, že kdybych bývale chvíli počkal, tak jsem si mohl ušetřit promočené oblečení. To aby u sebe člověk nosil deštník všude jakmile je trochu šedá obloha. Jistým ukazatelem blížícího se deště může být vítr, který shlukuje mraky a jaksi je dráždí k tomu, aby se na nám vybrečely na hlavy.

Zajímavá 0 před 2877 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Vliv na to mají stejné věci jako na celé počasí. Záleží na teplotě, na proudění jednotlivých proudů, na tlaku a celí řadě okolností. Doma z okna to můžeš jen odhadovat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

Trik je v tom, začít se k přírodě chovat ekologicky a ekonomicky správně. Jako třeba k peněžence. Tam taky, když se chováš ekologicky špatně, tak nikdy nerozpoznáš dobu soužení.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek