Avatar uživatele
anonym

Jsou pohádkové postavičky pro děti prospěšné a mají si brát z nich příklad?!?!

Třeba Sněhurka, která žije s jednom domku se sedmi chlapi, Pepek námořník, který kouří a je potetovaný, Lolek a Bolek, kteří žijí v manželském trojúhelníku s Lolou, O Popelce, která je šikanována, O Spejblu a Hurvínkovi, kteří žijí v neúplné rodině ?!
Takových postaviček je mnoho a jsou opravdu prospěšné pro další vnímání dětí ?!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 8Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, Drap, Damiana, zzzzz, gagaga, marci1, pája139, lllaura před 3846 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Určitě jsou prospěšné. Podobných postaviček je celá řada i v našich pohádkách. Třeba takový hloupý Honza v celé řadě příběhů ukazuje dětem jak to chodí v životě. Vždyď celá řada lenošných hlupáků žije dnes velmi úspěšně a jsou velice dobře zabezpečeni jen díky tomu, že se dokázali seznámit s těmi správnými lidmi a využili okolností.
Myslím, že pohádky jsou neocenitelným přínosem.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Jsou prospěšné. Vždyť v normálním životě se setkají také s různými vztahy, situacemi, neúplnými rodinami. Velká výhoda pohádek je, že většinou vítězí dobro, zlo je po zásluze odměněno a skončí to dobře. Život je prostě také různorodý.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
www

Naše staré, dobré, dětské pohádky, kdy vždy zvítězí dobro nad zlem, nezištnost a hamižnost nad soucitem, čest nad nečestností ap. jsou jistě prospěšné i pro dospělé.
Názor
P.S: dnešní pohádky jsou úplně jinde a nejsem si jist jejich smyslem. ☹

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Avatar uživatele
zzzzz

To co jsi vyjmenoval jsou ještě nádherné pohádky a v nich úžasné postavičky.
Jde vidět, že jsi asi nové pohádky a jejich postavy ještě neviděl. Já jsem měla tu smůlu, a jednou zhlédla Teletabis, no myslela jsem si, že mám halucinaci, vždyť z toho musí být ty děti dementní. Alespoň tam netekla krev. Některé dnešní pohádky, by měli být přístupné od 18 let. Ty příšery co se v nich objevují, by mě strašily ve snu.

ty co jsi vyjmenoval, prospěšné jsou, nejde jen o postavičku, ale i o příběh. Děti je třeba připravit na to, že v životě nebude vše jen dokonalé.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

samozrejme.

v maďarsku sa asi pred rokom stal prípad, kedy 5 ročný chlapec umlátil svoju 1,5 ročné sestru palancinkárňou, myslel si, že potom vstane a nič sa nedeje (Tom a Jerry).

takže je dobre, že sa deti pripravujú na seriály pre dospelých, pri ktorých po ich skončení spod televízora treba poutierať krv.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Reezo

já osobně si myslím, že pohádky nejsou špatné ale ty od disney bych zakázal. Přímo dětem ukazují, jak se mají chovat v různých situacích a tak… občas mi příjde, že to manipuluje s dětma.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
gagaga

urcite jsou prospesny .. je treba deti pripravit na " svet dospelych ", na jejich budoucnost :)
me tam jeste chybi Trautenberk , z toho jsme si vzala priklad ja .. :p

  • iv-

před 3846 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek