Avatar uživatele
Yana

Jsou toto známky psychopatie?

Dobrý den, je jistě dost divné pokládat tuto otázku sem, ale doma se s tím svěřit nemůžu. Tak proto žádám o radu Vás. Je mi 17. let, chodím na střední školu a vedu dost podivný život. Necítím lásku, nemám výčitky svědomí a jsem šťastná pouze tehdy, když můžu s někým manipulovat a dělat mu ze života peklo. Tolika lidem jsem už zničila život a mě to vůbec nemrzi. Vlastně jsem se celkem dokonale naučila některé ty emoce hrát, ale uvnitř nic necítím. Ve škole se bavím s lidmi jenom protože doufám, že se mi jednou v budoucnu budou moct hodit. Je to psychopatie? Nebo co jsem to za člověka, který se takhle chová ?

Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? pizlicka, zjentek, Anikitos, zvonisek, still před 2544 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Správnou odpověď ti může dát pouze odborník na základě vyšetření. Diagnostikovat po internetu je nesmysl.

Zdroj: http://psycho­patie.cz/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Stingo

Běž do politiky, tam se to ztratí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
kesim

Spíš sociopatie. Trochu rozdíl…

Upravil/a: kesim

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

To ne, seš relativně zdravá, jen ses narodila bez svědomí.
Nezoufej, má to taky svý klady, tak kupříkladu fakt, že za život se na tobě „jen tak udělá“ spousta chlapců a chlapů, aniž by to kohokoli ze zůčastněnejch jakkoliv vzrušilo, včetně tebe ;)

Doufám, že ti má odpověď s tvými problémy pomůže ;)

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Když dáváš tuto otázku, tak Ti zřejmě o něco jde a asi Tě to i mrzí. Jinak by jsi ji nekladla. Takže to s Tebou ještě není tak úplně špatný. Pokud si svou špatnou povahu uvědomuješ, snaž se chovat tak, aby jsi s sebou nemusela pohrdat (což i z Tvé otázky vyplývá).
Jsi pouze psychicky nevyrovnaná, „nevyzrálá“ osobnost. Psychopat nejsi.
Zásada chování v životě, aby jsi byla i sama se sebou spokojená (což asi nejseš) je: chovej se k druhým a ke svému okolí tak, jak by jsi chtěla, aby se oni chovali k Tobě.
A pokud budeš hledat odbornou pomoc, tak navštiv dobrého psaychoanalytika, který s Tebou vše probere a snad Ti pomůže. Přeji Ti úspěšnou nápravu.
Pak budeš cítit a mít jak lásku, tak procítěné emoce a budeš mít předpoklady že budeš i šťastná.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
yuko

Možná procitneš, až se někdo stejně tak zachová k Tobě. To bys asi potřebovala, takový kopanec do Tvé duše, aby Tě někdo pořádně vytočil. Pokud Tě to doslova těší, ubližovat druhým, pak se Tě ostatní budou stranit, Zůstaneš v životě sama. Zajdi si povykládat s psychologem, rozebrat Tvůj podivný charakter, který nevím, kde jsi získala. Na druhé straně je fajn, že se k tomu přiznáváš a nejspíš
Máš zájem s tím něco udělat. Tak hodně štěstí. Máš z toho aspoň radost, že Ti. někdo přeje štěstí? Nebo je Ti to fuk?

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Psychopati jsou v každém povolání, někdy větší, někdy menší dost často udělají velkou kariéru a občas, ale končí předčasně v říši snů

Upravil/a: Kryšpín

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
still

Celkem věrně jsi popsala příznaky psychopatie. Ale také doporučím návštěvu psychologa. Najdi si dobrého uznávaného psychologa/žku, se kterým/kterou se budeš cítít dobře.
Je ti 17, nic není ztraceno. Tvůj charakter ještě není uzavřený, můžeš na sobě pracovat. Jestli si i v tomto věku uvědomuješ, co se s tebou děje do té míry, že na sobě poznáš psychopatologické znaky, je dost pravděpodobné, že máš min. nadprůměrnou inteligenci. To je dobré.
Celkem často přicházím do styku s lidmi vykazujícími psychopatologické rysy. Je to člověk od člověka, někdo přijme sám sebe, někdo ne. Někdo lidem neubližuje, jiný ano. Záleží z jakých pocházíš poměrů, úplná/neúplná rodina, jaké jsou/byly vazby na matku/otce, míra deprivace.
Pokud opravdu nemáš svědomí a necítíš lítost a empatii s druhými lidmi (sebelítost se do toho nepočítá), nemusí se to stát tvým každodenním chlebem. Zkus zapřemýšlet, jak se s tím vyrovnat a jak být pro společnost přínos a ne ji vysávat a škodit. Je to pouze na tobě. Nemusí se to stát tvým osudem. Lidský mozek je pozoruhodný nástroj, záleží jak ho použiješ. Hodně psychopatů je v lidských dějinách zapsaných zlatým písmem, kdy vykonali/vykonávali něco prospěšného. Záleží na tobe, jak se s tím popereš. Přeji hodně štěstí.

Upravil/a: still

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Solidní lékaři ani psychologové nediagnostikují přes internet, proto
tato otázka nepatří do internetu (míním internet obecně),
kde Vám odpoví jenom laici (nebo šarlatáni), ale do rukou odborníka.

Najděte si psychologa a proberte to s ním!
Sebelépe míněná rada laika může tomu, kdo jí uvěří a použije ji, uškodit.
Proto je lépe se se zdravotními a psychickými problémy obracet na ty, kdo
mohou situaci odpovědně posoudit a zvolit adekvátní léčbu.

________

Upraveno.
Při psaní odpovědi jsem si neuvědomila, že příliš
stručná odpověď nemusí být všem srozumitelná.

Upravil/a: ivzez

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pizlicka

kdybys byla psychopat,vubec by sis to neuvědomovala,a přišlo by ti tvé chování normální.to,že si své chování uvědomuješ,a přesně dokážeš popsat své pocity znamená,že cítíš 🙂 jen se zaměř cítit správným směrem.INVEZ! JSI ADMINISTRÁTOR,ŽE URČUJEŠ,KDO MÁ JAKÉ OTÁZKY POKLÁDAT?TVÉ ODPOVĚDI JSOU NĚKTERÉ MOUDRÉ,ALE NAPSAT,ZE INVALIDNI DUCHODCE 3 STUPNE-NENÍ HRAZENO ZA NĚJ SOCIALNI......POKUD NEZNÁŠ ODPOVĚD,NEODPO­VÍDEJ,A NEPLET DRU­HÉ!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ivzez

Pizličko, nemohu za to, že mým odpovědím nerozumíte.

Stát za nikoho nehradí sociální (ani jen důchodové pojištění. Přesto se poživatelům ID III. stupně doba pobírání ID započte do doby důchodového pojištění → ovšem jenom 80 %. Přesné informace najdete v zákoně o důchodovém pojištění.

před 2543 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
pizlicka

ivzez,neplácej nesmysli!a nemat tazatele!neni pravda,co píšeš!
http://www.mpsv­.cz/cs/25021 přečti si 4tý bod!ja sama jsem inv.duchodce tretiho stupně,tak vim,ze se zapocitava 100procent.raději neodpovídejkdyz ne­vis!

před 2542 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek