Avatar uživatele
štamgast

Jsou tyčinky a preclíky na povrchu zásadité?

Vzhledem k tomu, že se potírají louhem…

Zajímavá 0 před 2901 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Louhované pečivo je německou specialitou, ale typický Laugenbrezel
se nelouhuje v louhu (hydroxidu), ale v roztoku jedlé sody. Tchyně je Němka a často je peče.
Mírně alkalické na povrchu jistě budou, tepelným rozkladem mírně alkalického hydrogenuhličitanu sodného vznikne o něco alkaličtější uhličitan sodný.

Upravil/a: Lamalam

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Louhem? Kdes to sebral? Odkaz by nebyl? Vím jen, že pečivo se napráší vodou před pečením, aby bylo lesklé, nebo mělo tlustší kůrku.

Jó soda, to je něco jiného. To ale není louh.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek