Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bootování windows 7

Zdravím, Po jednom zapnutí ntb se windows(opět)nespustilo tak jak by mělo,nepomohla ani oprava, ani obnova win tak jsem chtěl windows přeinstalovat, jako už mockrát. Jenže jsem vždy windows instaloval do "zdravého,, PC, a tak to nebyl problém. Ale teť když vložím DVD s win 7 do mechaniky nenabotuje se a pokračuje normal spuštění, což nejde a takhle porat dokola, V biosu mam nastaveny boot s cd/dvd na prvnim miste. Jedine co se nabootuje jsou stare win XP , tak jsem chtěl nainstalovat ty a potom nainstalovat W7. Jenže instalace xp se nezdařila a tak mam tet na HDD totalni maglajs. Jde mi o zachovani veci na hdd. Jako jedinou moznost vidim koupit redukci SATA to USB pripojit HDD k jinemu pc , zazalohovat , zformatovat a nainstalovat win 7 ale pokud nekdo znate jine reseni budu rad.

Díky, Bechman.

Předmět Autor Datum
Děláš s notebookem "blbosti" a pak teprve řešíš zálohu dat? To jsi měl udělat jako první, před jakou…
host 10.06.2011 20:07
host
Si delas srandu?! Tobe asi winy hlasej tyden dopredu ze se chystají spadnout ne? Sorry ale takovouhl…
Bechman 10.06.2011 21:17
Bechman
Normalny clovek zalohuje DOLEZITE veci na externy disk pravidelne. Ziaden clovek nema 1000GB DOLEZIT…
MM.. 10.06.2011 22:09
MM..
Ziaden clovek nema 1000GB DOLEZITYCH veci. :-D:-D:-D Jo tak to byl ale peknej film, ten si musim z…
RedMaX 10.06.2011 22:13
RedMaX
No, a dnes som zistil ze pre niekoho moze byt dolezita dokonca aj nalepka na klavesnici. Tak aj tu t…
MM.. 10.06.2011 22:14
MM..
No on ma ale pravdu! Jinak nevim na co se ptas, kup SATA-USB a zalohuj. Mimochodem ten SATA disk jde…
RedMaX 10.06.2011 22:16
RedMaX
Aha, takže když máš 1000GB dat, tak to se zálohovat nemusí. Díky za rozšíření obzorů. Pak tady ale… poslední
host 11.06.2011 02:18
host
A este ked tam to instalacne CD bootujes tak to chce po tebe pocas par sekund zmacknut lubovolnu kla…
MM.. 10.06.2011 22:16
MM..

Děláš s notebookem "blbosti" a pak teprve řešíš zálohu dat? To jsi měl udělat jako první, před jakoukoliv reinstalací! Ten, komu na datech záleží (což asi není tvůj případ) zálohuje pravidelně.

Bootovací DVD WIndows 7 musí bootovat za každých okolností, i když PC není "zdravý". V jiném PC bootuje? Je to originální medium?

Si delas srandu?! Tobe asi winy hlasej tyden dopredu ze se chystají spadnout ne? Sorry ale takovouhle vychytavku vazne nemam. Jo a zajimalo by me jak to delas s tou zalohou? Ja mam 1000GB dat takze vazne nevim kam bych to mel zazalohovat, jedine ze bych si poridil fabriku na divka. Ja prosil o radu , ne o prednasku. Ale tobe to asi dela dobre , kdyz si hrajes na dulezityho, vid.

Normalny clovek zalohuje DOLEZITE veci na externy disk pravidelne. Ziaden clovek nema 1000GB DOLEZITYCH veci. A ked ma tak musi mat aj par tisic na externy disk 1TB.

Druha vec je ze ked nenabootuje Windows amam na disku DOLEZITE data tak najprv do toho neserem ale nabootujem live linux (akykolvek, ubuntu, knoppix, apod, stiahnut a vypalit to na CD si mozes kdekolvek), a data si vykopirujem v tom linuxe napr. cez LAN alebo WiFi alebo na USB alebo kamkolvek. A az potom tam instalujem dalsie MS nepodarky.

Co sa tyka instalacie tak originalne instalacne CD Windows sa vzdy nabootuje, ak je spravne nastaveny boot v BIOSe takze tam cpes nejake blbe CD (zle vypaleny smejd alebo to neni instalacne CD ale nejake specialne recovery ktore sa spusta nejak z BIOSu alebo je to len CD s ovladacmi alebo co).

A za dalsie drviva vacsina notebookov ma vstavanu moznost recovery OS na vyrobny stav, spusta sa to mackanim nejakej klavesy pri starte. Mozno to ma aj tvoj tajny typ notebooku.

Ziaden clovek nema 1000GB DOLEZITYCH veci.

:-D:-D:-D

Jo tak to byl ale peknej film, ten si musim zazalohovat, abych o nej nahodou neprisel a mohl se na nej nekdy podivat znova. A hle uz mam tak 1,5 TB dat zalohovanych na externich discich. :-D Pri dnesnich cenach disku to neresim.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru