Avatar uživatele
Peter Kus

Jsou z hlediska tepelné izolace lepší venkovní rolety než vnitřní?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? johana 56 před 3372 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cukrar

Určitě předokenní. Tam se musí zadržet přehřívání, či chlad.
Co Vám izolují zevnitř?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hykam

Určitě vnější, jinak by se snížily tepelné vlastnosti oken. Je to stejné jako u zateplení zdiva, pokud se dá izolace zevnitř, tak zdi promrznou a neakumuluji do sebe žádné teplo, pak v podstatě izoluje pouze ta izolace.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
strox

Pokud se bavíme o ochraně před sluncem (a následným vedrem v místnosti) tak o 1000% venkovní! Zabrání totiž světlu a infračervenému záření vniknout do místnosti. Pokud dáte žaluzie dovnitř (nebo i mezi skla) velká část energie se pořád dostává dovnitř (stačí si šáhnout na sklo – pozor ať se nespálíte). Okno pak funguje jako učiněný radiátor. Každopádně, pokud není jiné možnost, jsou i vnitřní žaluzie lepší jak nic.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cepelka

Samozřejmě. Venkovní žaluzie zastaví světlo a teplo ještě dříve než proniknou oknem dovnitř, zatímco vnitřní žaluzie v podstatě pouze stíní světlo. Vzduch v místnosti už se ale ohřívá, protože světlo prošlo sklem. Z osobní zkušenosti můžu říct, že ve starém bytě jsme měli klasické žaluzie a v domě teď máme venkovní rolety od MM-Žaluzie a v létě, když je nad 30, tak rozdíl teploty v místnosti je zhruba 5 stupňů. Samozřejmě za to vše nemůže jen rozdílné stínění, ale i velikost a orientace oken, zateplení (které bylo ale na domě i v bytě podobné – klasickej polystyren na omítce). Ale vliv to má určitě velký, protože okna máme teď určitě větší než v bytě a jestli si pamatuju, tak i orientace je relativně podobná.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1855 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Vnitřní slouží pouze ke stínění, takže určitě ty venkovní.. ale především záleží na tom, jaká máte okna, respektive jak dobře izolují. My jsme teď vyměnili naše stará dřevěná okna za plastová a řeknu vám, teď v zimě je ten rozdíl fakt znát. Kdybyste sháněli, tak určitě zvažte tato: https://www.pra­mos.cz/okna/plas­tova-okna/ :)

před 1919 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
StandaSan

Určitě ty vnější, protože ty dovnitř světlo ani teplo skoro vůbec nepustí. Určitě je ale taky potřeba hledět na izolační vlastnosti oken a hlavně na kvalitu celkového zateplení domu. Třeba já venkovní rolety ani nepotřeboval, můj problém vyřešila foukaná tepelná izolace. Tady jsou když tak nějaké informace o konkrétních typech materiálů – http://www.tepelna-izolace.com/typy-foukane-izolace

před 2152 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek