Avatar uživatele
Hana N.

Jsou značné rozdíly mezi dětmi, které jsou vychované na vesnici nebo ve městě?

Zajímá mě,jestli prostředí a ostatní děti,lidé ovlivní jednou v budoucnu moje dítě/děti. Moje zamyšlení je takové, jestli dítě vyrůstající ve městě je roztěkané, rozpustilé, méně pracovité a zvyklé na chození a utrácení po obchodech, no a naopak,jestli dítě vyrůstající na venkově je spořádané,pra­covité,slušněj­ší a podobně. Já vím, že neskutečně hodně věcí ovlivním svou výchovou, kterou já osobně budu vést s láskou a poklidným způsobem. Tak tedy ovlivní ho lidé, které bude pravidelně zdravit mezi rodinnými domy a naopak lidé, které bude vídávat kouřit a válet se po ulicích města?
Doplňuji:
Značné rozdíly jsou myšleny například tak, jestli už na první pohled z chování dokážu rozeznat rozdíl mezi dětí.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, hanny 2, anonym, anonym, gagaga před 3755 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Na první pohled těžko. Rozdíly mezi životem na venkově a ve městě se značně zmenšily. Nicméně děti z venkova přece jenom znají ten život z těší dtránky lépe.
Pozn
Doplňuji:
Poznat se to dá jedině přímým kontaktem z chování a komunikací. Nicméně vyjímky stále existují.

(odpověď jsem omylem odeslal nedopsanou)

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
MK44

Rozdíl mezi městem a vesnicí již není takový jako před sto lety. Rozhlas, televize, internet, jakož i vzájemná dostupnost obou prostředí vozem, veř. dopravou. Do školy děti stejně budou muset do města.

Lidé žijící v menších populacích nebo dokonce na samotách si jsou jaksi vzácnější, zatímco v přelidněných aglomeracích dochází k jakémusi přesycení lidmi – anonymitě, nezájmu, přehlížení.

Rozhodující je vždy, s kým se děti budou osobně stýkat. I ve městech žije spousta slušných lidí a naopak i na venkově narazíte na konzervativní tvrdohlavce nebo na psychopaty.

Ano, v městském prostředí je jak více příležitostí ke kultivovanému rozvoji tak svodů. Je zde větší výběr lidí, ale i více „mělkých“ vztahů, to jde jedno s druhým. Zábava u táboráku nebo u lokálního rybníka přijde levněji než totéž v klubu nebo v akvaparku. Nakonec zase záleží na tom, s kým tam ten čas trávíte. Rozdíl mezi ochlastou ze sídliště a z vesnické hospody nebude zas tak zásadní.

Asi bude nejvhodnější, je-li to finančně možné, aby děti poznaly obojí. Odtrženost od přírody, stejně jako od moderního života, nebude to pravé ořechové.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Pamatuji si, jak dělali fyz. testy děti z venkova a sportovní škola v Praze. Děti z venkova jim daly na prdel. Fyzicky jsou určitě všestranější. Skákat přes plot se sousedovic jablkem, přes potok, šplh po stromě a jiné. Z hlediska znalostí bude rozdíl minimální, ale záleží na kantorech a škole. Měli jsme na vesnici kantory za trest z Prahy, za co ti psát nebudu. Výuka byla parádní, dodnes na ně vzpomínám, naučili i jiné věci, mít vlastní názor, v 6 tř. zkusit trávu a mohl bych pokračovat. Drogy nemusím

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Před lety mne k vážnému zamyšlení přivedla příbuzná, která studovala gymnázium v Ostravě a potom se dostala na práva do Prahy. Zajímalo mne, jak velký problém mají studenti zvládnout studium. To, co mi odpověděla, mne poněkud zaskočilo. Řekla, že daleko větší problémy s tím mají „spořádané“ venkovské děti. Najednou se dostanou do velkého města, náhle jsou za sebe plně zodpovědné a mají neskutečnou volnost. Nastává problém, jak ten přechod zvládnout. Jako by se snažily dohnat to, co jim dosavadní výchova upírala. Lehce se stalo, že takové děti potom měly problém dohnat skluz ve studiu a uspořádat si znovu život.
V podstatě je to logické, co ve velkoměstech už dávno znali a dokázali se tomu postavit, to na venkovské prosťáčky (bez urážky, také pocházím z vesnice a jsem na to hrdá) dolehlo a naprosto nepřipravené je to zaskočilo. Zatím co rodiče dětí ve městech měli představu, co jejich potomkům hrozí, to lidé na vesnicích nedokázali ani pochopit.
Určitě je mezi dětmi z měst a vesnic rozdíl. Proto je ale nejvíc zapotřebí mladou generaci vychovávat v mladé a sebejisté lidi, ale také je třeba je vést ke slušnosti a zodpovědnosti. Připraví-li své potomky dobře na rizika bydlení ve velkoměstě, to by měla být starost rodičů.

Zažila jsem velmi šikovné, slušné a pracovité děti z města i z vesnice a prokouřené a ožralé burany z vesnice s nosem nalepeným na hracím automatu a s matkou v blázinci, protože nemohla synovo gemblerství zvládnout, stejně jako městské otrapy, kterým se člověk rád obloukem vyhne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
petra15

Rekla bych ,ze ten problem spociva spise ve „spatne“ parte, v ktere by se to dite mohlo nachazet, nez jakymkoliv jinym vlivem a dalsi je velmi hezky popsano v prispevku od [ ocko ].

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Značné rozdíly ? To je dost nepřesný termín. Bylo by třeba určit oblast a přesně definovat. Samozřejmě že rozdíly jsou, nejde je však jednoznačně paušalizovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Řekl bych, že děti z venkova jsou manuálně zručnější, protože doma musely s lecčím pomáhat (vzít kladivo do ruky, uříznout prkénko, zkrátka práce okolo baráku, apod.)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Co přesně myslíte městem a vesnicí? Dnes je skoro v každé obci Tesco nebo jiný hypermarket. Většina lidí jezdí autem nakupovat do velkých obchodních center a to jak z města, tak i z vesnice. Rozdíly mezi městem a vesnicí se stírají, řada vesnic se stává součástí města. Pokud myslíte vesnicí obec 10 km od nejbližší železniční zastávky, v blízkosti lesa, tak bych řekl, že vesnické děti viděly srnku, zajíce, veverku, poznají krávu a koně. Ale dnes větišina dětí navštívila zoo, a veverky a srnky chodí už do města. Také internetový a mobilní signál je dosažitelný i na vesnici. Proto bych řekl, že rozdíly mezi těmito dětmi budou v jejich adrese. Nevím, zda je to dobré, nebo špatné.

po

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek