Avatar uživatele
autacek

Jste pro, aby singlegamní lidé měli stejná práva a výhody jako lidé v manželství či reg. partnerství?

Zajímavá 0 před 2401 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Nechápu význam slova singlegamní, které je složené ze single (anglicky singles) a přípony – gamie, -gamní původem z řečtiny ve významu: :" druhá část složených podst. jmen vyjadřující, že jde o snoubení (řec. gamos sňatek, manželství) s tolika jedinci n. takovým způsobem, jak vyjadřuje část první (monogamie pohlavní soužití s jedním jedincem, entomogamie opylování hmyzem)".

http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web­.php/hledat?ci­zi_slovo=-gamie&typ_hle­dani=prefix
--

Když je někdo sám, je tedy single, jak může mít sňatek, svazek sám se sebou?

Lidé, kteří žijí bez partnera, se nazývají tedy single. Pokud mají partnera, ale niežijí s ním, atd. říká se jim mingles, (married, but single). Vzájemně se navštěvují, takže B každý má svou domácnost. Budou mít takové „víkendové partnerství/man­želství“.

Mohou být vdaní/ženatí, ale i svobodní.

Je pravda, že člověk, který žije sám, o nikoho se nestará, je nezávislý, ale má větší náklady za byt, s nikým se o náklady za světlo, topení atd. nedělí. Když jsou dva, , v tom je jistá výhoda.

Nedá se zjišťovat, proč někdo s nikým nežije, někdy je to dobrovolné, u jiných jediné východisko. Ale zřejmě by měli dostávat příspěvek na bydlení., samozřejmě od určité výše platu., jinak žádné zvýhodnění.

Peníze na platy, důchody atd., aby byli cšichni celkem spokojení, chybí všude .

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Se slovem „singlegamní“ jsem se ještě nesetkal, ale asi máš na mysli singles. To (mono, poly) -gamní se týká soužití. Nevím sice, jaká práva a výhody máš na mysli, ale nemyslím si, že by měli mít nějaké výhody. Státní politika je podpora rodin s dětmi, což singl těžko může splňovat. Spíše je pro společnost přítěží, nadarmo žijící člověk bez potomků. Spíše si myslím, že podpora rodin s dětmi by měla být ještě podstatně vyšší, ale cílená. Pracuješ? Dostaneš podporu. Zatím to spíš vypadá, že barva naší populace blíží limitně k barvě kofoly.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

… tak za prvé, bych rád, kdyby jsi se vyjadřoval česky, nemínit přemejšlet, co zamejšlíš touto otázkou: kdo a jaký práva? to jako že se můžou vzít sami se sebou? nebo co? asi jsem blbej, ale nepochopil jsem vo co jde? … rozveď to nějak, vona stručnost je dobrá, jen se to s ní nesmí přehánět …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Nejsem.

Ani lidé v registrovaném partnerství by podle mne
neměli mít všechna práva stejná jako manželé.

Nemíním tím omezování práv dospělých.
Míním tím hlavně adopci → děti podle mne mají právo vyrůstat
v klasické rodině. A tu registrovaní partneři netvoří.

Povolíme-li adopci registrovaným partnerům,
připravíme o jedno z práv děti.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
led

Kepler, trochu chybné vysvetlenie
„nadarmo žijící člověk bez potomků.“
jestvuje mnoho manželských párov, ktoré zo zdravotných dôvodov nemôžu mať spolu potomkov. Podľa použitej formulácie by sa vaše odsúdenie „nadarmo žijící člověk bez potomků“ mohlo dotýkať aj týchto párov… Právo na spoločný život majú predsa aj oni.

před 2401 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Ano, máš pravdu, ale singles takto žijí cíleně a to je rozdíl. Manželé neplodnost většinou zjistí až dlouho po sňatku. I tak mají možnost dítě adoptovat.

před 2400 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
led

Ani tu nemáš úplnú pravdu, je množstvo manželských párov, ktoré chceli žiť spolu bez detí

před 2399 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek