Avatar uživatele
Rokio

Jste rádi, že Kajínek bude propuštěn z vězení?

Náš prezident, Miloš Zeman, chce dát milost nejslavnějšímu českému vězni, Jiřímu Kajínkovi, kvůli nejasnostem o jeho provinění.

Za zmínku stojí, že náš prezident si stojí za tím, že Kajínek se dopustil špatných činů. Jedná se ze strany naší hlavy státu pouze o jakési odpuštění. Proto chce k tomu přidat sedmiletou podmínku.

Jste pro jeho osvobození?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? bolak před 2534 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
quentos

Odpoveď byla označena jako užitečná

Ano.

  • Neexistuje 100% důkaz o jeho vině. Je-li skutečně nevinen (a že to tvrdí mj. i spousta senzibilů), kde to sakra jsme, že jsme ho nechali tak dlouho sedět? A prokáže-li se jednou jeho nevina spolehlivě a požádá-li o odškodnění, stát se nedoplatí.
  • I kdyby to udělal, spousta vrahů dostala daleko mírnější trest. Vadí mi, že výše trestů mnohdy závisí spíš na tom, kdo dostane případ na stůl a jak se dotyčný soudce zrovna vyspí.
  • I kdyby to udělal, působí napraveně. Počkáme si, co bude dál. Každopádně není-li 100% důkaz o vině, měl rozhodně takovouto druhou šanci dostat už dávno.
  • Mám takový pocit, že je jakýmsi „obětním beránkem“ – spousta vrahů dodnes běhá po svobodě i bez trestu, proč by to zrovna on měl odsedět za všechny?

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Rokio Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

„Jste pro jeho osvobození?“
My tu nejsme od toho, abychom schvalovali nebo neschvalovali prezidentova rozhodnutí o udělení milosti.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Tak nějak mne to vůbec nezajímá … ;).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bolak

Mně je to celkem jedno, já ho neznám a pravděpodobně se s ním ani nikdy nepotkám, takže mě jeho propuštění nijak neohrožuje, každopádně kdybych byl Zeman (a možná že jsem), udělal bych to tak, že bych nechal Kajínka podstoupit detektor lži (jak ho k tomu vyzval Pokoš), a pokud by prošel, tak bych ho omilostnil.

Kajínek ted říká, že detektor lži pro něj nemá v tuhle chvíli smysl, že na něj chtěl jít předtím sám a dobrovolně a ted už je to prý zbytečné, ale to je vcelku nesmyslné tvrzení, protože jestli měl detektor lži někdy smysl, tak právě teď (pokud je fakt nevinný). Předtím mu hrozilo doživotí, takže je jasné, že chtěl zkusit cokoliv, i detektor lži, což byla pro něj poslední šance, ale teď ví, že ho čeká milost a může konečně dokázat všem, že tam byl neprávem, jak vždycky chtěl, tak proč se najednou tak vzpírá?

Ale je jasné, co si myslí veřejnost, Pokoš říká, že je Kajínek vinen, Pokoš je cikán, takže Kajínka omilostnit a Pokoše pověsit, alespoň takhle to teď vypadá na všech diskuzních fórech, když je tam nějaká zmínka o Kajínkově případu. Pravda je taky to, že Pokoš je hloupej, protože kdyby tenkrát řekl: „tak dobře, já půjdu svědčit, a žádné snížení trestu za to nechci!“, tak to teďka taky vypadá trochu jinak, ale pozdě Laca honiti.

Ale taky se můžu plíst, a von to fakt neudělal, nicméně i v Americe mají něco, co se jmenuje „třikrát a dost“ pro nepoučitelná individua typu Kájínek, takže podle mě si to doživotí tak jako tak zasloužil, měl by to brát třeba jako cenu za celoživotní dílo.

Mimoto Zeman má úplně jiné důvody, proč s tím přišel zrovna teď, po těch všech skandálech kdy jeho popularita strmě klesá a v Kájínkovu nevinu věří 90 nebo kolik % populace, takže nebuďme naivní, to načasování opravdu není náhodné. Bylo to jeho eso v rukávu pro případ poslední záchrany a věděl o něm.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Jestli jsem rád? Je mi to jedno, protože do jeho případu nevidím. Rád jsem jen proto, že s ním nemám nic společného. Mám takový pocit, že nějací lidé už mají z něho docela bobky.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
bolak

quentos: ber to tak že je to karma, nikdo ho nenutil aby dělal vloupačky, kdyby dělal servírku tak se mu to nestalo, to on si vybral tohle povolání tak musí počítat s rizikem, stejně jako Šumachr a ten africkej fotbalista, co slavil góla saltem, a zvládnul jenom půlku..

před 2534 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
quentos

:{D>

před 2534 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek