Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jáká je max. přijatelná teplota základní desky ?

Dobrý večer. Rád bych se dotázal na maximální přijatelnou teplotu základní desky. V pc mám Asus M3N78PRO desku s procesorem Athlon 6000+ X2. Při použití prográmku Asus PC probe II , mi bez zatížení vykazuje deska teplotu 42 stupňů /procesor okolo 45/. Hledal jsem informace ohledně teplot v přiloženém manuálu, ale nepodařilo se mi nalézt údaje o teplotách. Na netu jsem vyčetl, že teplota nad 50 stupňů u základní desky je již alarmujcí a je špatně chlazená. Jakmile začnu hrát hru, tak se teplota desky zvyšuje za hranici 50 až 55 stupňů /procesor kolem 55-60, ale to pokud vím je v normě/. Obávám se tedy o chlazení desky, zdali je skutečně nedostatečné a teplota příliš vysoká a je třeba přidat ventilátor ?/krom ventilátoru na procesor je v pc jen jeden ze zadní části/ Pokud by mi mohl někdo k tomuto říci více, budu velmi potěšen a předem děkuji

Předmět Autor Datum
Teplota základní desky je nesmysl, neřeš to.
karel 05.05.2010 22:34
karel
Mě právě vystrašil ten přiložený softík PC probe, jelikož začal signalizovat nebezpečnou teplotu a t…
Tuky 05.05.2010 22:37
Tuky
Změř pří zátěži teploty CPU, GPU, HDD. Jestli jsou normální a počítač je stabilní, přestaň se tím za…
karel 05.05.2010 22:41
karel
Je to tak ze PC Probe je uplne nahovno, meranie teploty v PC je tiez uplne naprd, a nemas sa s tym z…
MM.. 05.05.2010 22:43
MM..
Mozes si pozret aj jake su teploty v BIOSe a jak su popisane, moze to tam byt popisane lepsie, prip.…
MM.. 05.05.2010 22:46
MM..
Jestli si tam chceš přidat ventilátor ta si ho tam klidně přidej bude to akorát hučet zbytečně. Čips… poslední
MM_tank 06.05.2010 00:32
MM_tank

Mě právě vystrašil ten přiložený softík PC probe, jelikož začal signalizovat nebezpečnou teplotu a tak sem se pro jistotu chtěl poptat, poté, co jsem četl, že nad 50 stupňů je moc teplo v PC jsem znervózněl a raději se poptat, jak to tedy je ?

Je to tak ze PC Probe je uplne nahovno, meranie teploty v PC je tiez uplne naprd, a nemas sa s tym zaoberat. Moze to byt aj teplota chipsetu a to by bolo potom ok.

Vseobecne sa mas zaoberat tym ze ci mas chladenie dobre alebo nie, a to tak ze sa pozres do kejsu a trochu sa nad tym zamyslis ze jak si to urobil a ci tam prudi dostatocne vzduch. Ked ho prudi dostatok tak je to OK. Ak mas dodatocny vetrak vzadu ma byt VYfukovaci smerom von. Rukou citis ze ci sa vyfukuje vzduchu dostatok a jaku ma teplotu (aj z kejsu aj zo zdroja).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru