Avatar uživatele
anetadela1

Boty od Bati

Zdravím,
myslela jsem si, že Baťa je ryze česká, a že jiný boty neprodává. Jinde boty nenakupujem a nikdy mě ani nenapadlo, že by mohli prodávat jiný výrobky. Pak jsem se ale mimochodem podívala zblízka na obuv pro děti a tam stálo „made in Italy“. To jsem nechápala. Jak tedy poznám, že si kupuju boty od Bati a ne italský? Nebo už zůstal jen název a boty se nevyrábí? Nebo se mám informovat v obchodě, která bota je česká? Díky :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5120 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Ryze česká není od znárodnění v roce 1948.
Baťovy továrny ve Zlíně byly znárodněny. Tomáš Baťa emigroval a začal podnikat v zahraničí. Nejvíce v zámoří. Nyní vlastní desítky továren na obuv po celém světě.
Toto přenesení výroby do zahraničí bylo vynuceno politickou situací u nás.

V dnešní době se sice emigrovat nemusí, ale fenomén globalizace se neustále rozšiřuje.
Značek které jsou otázkou ryze jednoho státu je minimálně.
Viz. známé japonské značky. Např. značku Canon a pod. vyrobenou v Japonsku lze koupit jenom stěží a jenom u některého typu výrobku. Takto je to i s ostatními značkami.
Důvod pro přenesení výroby do zahraničí je hlavně snížení nákladů na výrobu, dosažení nižší ceny a tím větší konkurenceschop­nost.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mojitek

U Bati ceske boty nenajdete.Co jsem videl obchod Bata v Nemecku,tak boty nahazene ledabile na regalu,neco jako zbozi v Makru,takze to tam berou neco jako podradnou „znacku“. Ovsem ja si vsechny nesportovni boty kupuju u nas u Bati a musim se priznat-nikdy zadny problem,a cena je taky docela dobra.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Michálek1245

Jako nemám s botami ze Zlína problém, ale přiznejme si, že české boty to už docela dlouho nejsou. Mě teď hodně překvapilo to, že končí skutečská Botana. Botasky byly fakt kultovní obuv a co jsem tak slyšel, tak současné vedení to asi slušně vytunelovalo. Jsem s tím krajem tak trochu spjatý citově, tak mě to samozřejmě zasáhlo.

Avatar uživatele
SuzanKa

Hele, jako dobré boty, ale… tak pro mě jako… ne pro děti. Pro děti jsou boty úplně jiné. Je nutné, aby nožku držely, tvarovaly nožku. Boty pro děti budu kupovat na https://www.ve­selatkanicka.cz/.

před 1151 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Nakupování