Avatar uživatele
bolak

K čemu je dobrej dotykovej monitor?

Máte ho někdo doma? Ať přemejšlím jak přemejšlím, nenapdaj mě žádný výhody, já bych to měl furt upatlaný.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? manon, johana 56, barnajka, Wang před 4257 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Wang

Mám ho v práci a musím řict, že úžasně zrychluje operace (myslím činnosti). Na monitoru mi běží prodejní soft a pomocí tlačítek v té aplikaci je ovládání a prodej pohodlnější, než kdybych to ovládal myšicí.
Má to i svý nevýhody. Doma si pak prstem dloupu do toho svýho nedotykovýho, když se unavenej a pozapomenu se. Strašně rychle se na to totiž zvyká.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

To by jsi se divil jak to šlape. Musíš mít ale výkonný procesor a hlavně se to musí umět. Myslím že Android podporuje až pětidotyk najednou ( nějak se tomu odborně říká). Hlavně nazapomeň že to je určeno hlavně pro multimédia.
Doplňuji:
Právě vybírám I-pad pro prezentaci fotek. Nic jiného kvalitnější displej nemá !!!

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
RyuzakiKate

Nemám, ani nechci, zkoušela jsem něco dělat na dotykovém mobilu kamaráda, ale dost jsem se u toho vztekala, takže za mě ne. Nedám dopustit na tlačítka!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
huxa

rozhodně bych jej chtěl, mám pouze dotykový mobil, žere to procesoru strašně výkon, ale když to jde na některých monitorech vypnout (třeba při hraní) a zapnout (při práci v prohlížeči, …) je to super :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Mám iPad2 a jsem s ním spokojena. Apple má všelijaké vychytávky na dotyky, i ten pěti a čtyř dotek; jsou to takové čáry-máry, ale když si na to zvykneš, máš pak docela problém i s novinami. Jak je někde menší obrázek nebo písmo, tak se to značíš dvěma prsty hned roztahovat…:-)
V práci mám obojí a navíc i některé vopičárny, že si někdy připadám skoro jako v Minority report… 🙂 Na grafiku sice touchscreen není, ale pro jiné účely je daleko rychlejší. Doma jsem se na PC u plně vykašlala a „jedu“ jen na „podložce“. Rychlost, prohlížení – vše je daleko lepší než s myší. A jakmile si zvykneš na perfektní dotykovou klávesnici (a to je fakt hned!), „zpátky“ se vrací hodně těžko.
No upatlaný to mám, to máš recht. Ale přejedeš klůckem a pohoda.
Teď jen doufám, že mě Mosoj zase nebude podezírat z toho, že se vytahuju… Ale asi ne…koukám, že po iPadu už taky sám pase! 😉nvz

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
bolak

Dobře, a co třeba když děláš v excelu nebo v malování či jinejch graf. programech, případně ve souborovým manažeru nebo jen přesouváš ikony na ploše, vytváříš složky, měníš nastavení počítače, mně to připadá že by mě to spíš zdržovalo nebo to už se zase mýlím?

A nebolej z toho ruce, když potřebuješ v práci dělat 8hod na počítači? Přeci jenom ta myš leží pořád na stole, a posouváš ji maximálně o pár centimetrů, nemáváš přitom rukama pořád někde ve vzduchu..

před 4257 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Wang

Spíš se to hodí právě do obchodu (to můžeš vidět i na kasách ve velkých supermárketech, kde to zrychluje ovládání prodejního software – většinou speciálně k těm účelům připravenýho), nebo jsem to viděl v potravinářství – technologii. Pomocí dotykových monitorů ovládali kdejaké zařízení a procesy. Budou je mít i na velínech, ze kterejch se něco ovládá (výrobní linky, stroje atd.).
K tomu, co ty uvádíš je přesnější myš.
Na tu grafiku a rychlou prezentaci nějakýho výrobku by se to hodilo, ale zase za předpokladu, že na to budeš mít připravený nějaký soft. Abys mohl tím výrobkem třeba rotovat v prostoru, zvětšovat rozlišení, měnit barvy. Ovládání excelu by šlo třeba taky, pokud bys to měl zvětšený a dělal např. opakující se složitější výpočtový operace. Nějaký dosazení pár čísel a ze vzorce měl pak někde výsledek. (Na jednoduchý věci ti ale pak stačí kalkulačka).

před 4257 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet