Avatar uživatele
mpetrik

K čemu je na kancelářskym koňovi, když otočíte takovej ten spodek. Potom to cvakne tu sponku jakobyy opačně. K čemu je t

K čemu je na kancelářskym koňovi, když otočíte takovej ten spodek. Potom to cvakne tu sponku jakobyy opačně. K čemu je to dobré? Díky moc.

Zajímavá 0 před 2878 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Roman71

Aby šla sponka snadno vytáhnout. Stejně jako když při sešití jdou konce sponky k sobě, na opačném konci sešívací patky jsou konce sponky od sebe. Jednoduše pak vezmeš takový ten nůž na otevírání obálek a sponku z papíru za střed vytáhneš :)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
mpetrik

Takže je to pro případ, kdy se počítá s tím, že se to bude rozebírat?

před 2878 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

hmmm… nevím, moc se mi to nezdá. Nevidím při rozebírání velký rozdíl v tom jestli jdou konce k sobě, nebo od sebe.. Očekávám jiné vysvětlení (i když možná nepřijde) Mně by se víc líbilo kdyby u sešívačky (běžné velikosti) byla klasicky nějaká pomůcka na sešívání hřbetů brožurek… Takhle musím vždycky najít kus polystyrenu abych mohl hřbety prošít skrz a pak ručně sponky ohnout… (a to ty nejmenší sešívačky ani nejdou otevřít do téhle polohy, takže jsem pak úplně nahranej)

před 2878 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Roman71

Samozřejmě se taky dělal takový „šavlozubý“ vytahovák sponek. Rozevřené sponky jsem vídal jen zřídka a jiné vysvětlení mne nenapadlo. když jsem vzal takhle „rozpláclou“ sponku za „hřbet“, ohnula se v půlce a šla krásně vytáhnout. O něco horší to bylo se sponkami s konečky k sobě.

Jinak na prošívání brožurek byly sešívačky s prodlouženým kloubem (téměř nedostatkové zboží). Daly se s nimi sešívat dvojstránky formátu A4 :)

Jinak postačí dvě prkénka s milimetrovou škvírkou, kam sponka ze sešívačky zajede skrz stránky papíru ;) ..Stačilo by dvě menší desky přilepit nebo přišroubovat na jednu větší tak, aby mezi nimi zůstala milimetrová mezera.
Ideální pomůcka bez nutnosti shánět polystyren ;)

před 2874 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Nojo… misto kousku polystyrenu kterej dostanu v každý druhý krabici se zbožím budu někde shánět prkýnka… 😉
V tomhle ohledu je ten polystyren vyzkousenej a nejjakej kouske vzdycky na mym stole najdu, kdyz hledam dost dlouho ů=0

před 2874 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Roman71

No to já taky. Z modelaření mi zbývá spousta pestrobarevných odřezků. Můžu nabídnout :)

před 2870 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek