Avatar uživatele
anonym

K čemu je pro ČR dobrá EU, když likviduje české zemědělce?

Když slyším, jak český zemědělec musí rušit stáda hovězího, prasečáky a to vše kvůli tomu, že prodělává na výrobě mléka a masa, tak mi nejde do hlavy, jak to ta EU řídí. To chce, aby v Česku byly sklady, nějaké fabriky a třeba Polsko by zásobovalo Evropu potravinami, které stojí za h…? Tohle je cesta do pěkných sr..k

nebo si snad zemědělci vymýšlí.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 2849 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Český zemědělec musí rušit chovy zvířat ne kvůli EU, ale kvůli zemědělské politice našeho státu. Některé produkce jsou kvůli vývozu státem dotovány a ochraňovány. U nás ne. No tak musíme jíst levnější polské sračky.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

EU to řídí tak jak potřebuje. Pokud naše vlády nedokázaly vyjednat stejné podmínky jako mají zemědělci v jiných členských státech, tak to ani jinak dopadat nemůže.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Mc Merkurion

…jak píše Drap, za to můžem poděkovat našim politikům, těm šlo vždy jen o svoje koryta a ne o ty prasečí…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xxx3

já bych ještě doplnil, že by stačilo pohledat na netu zprávy o tom, jak čeští zemědělci úpí pod dotovanými dovozy z EU, např. jablek (před naším vstupem do EU). I bez Británie zůstane EU ekonomickým obrem, který prostě bude ovlivňovat i další (nečlenské) země.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Velkokapitál, velkostatky mají široký záběr, více možností „ustojí“ vše (zvláště ty nadnárodní). Ti malí zemědělci vyrábějí za drahý peníz a pokud nemají odbyt – krachují. Úzká specializace jim často svazuje ruce.
Pamatuji čas, kdy právězemědělci zneužívali výhod poskytovaných státem…
Vést podnik každý neumí, pro rodinu/jednotlivce je to celodenní nikdy nekončící dřina…
U nás v okolí hovězí stáda přibývají, maso a své výrobky (kvalitní) umějí prodat např. v podnikových prodejnách nebo nabídnouit místním řezníkům, restauracím. Jiní produkují na vývoz

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek