Avatar uživatele
anonym

K čemu je vlastně čas, když je proti nám? Vždy jen připomíná, že se náš čas krátí.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Drap před 2338 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Jen proto, aby jsme věděli, kdy už skončí směna.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Někdy je čas proti nám a jindy nám nahrává. Dělání nepříjemných věcí trvá relativně dlouho, takové posezení v hospůdce s vědomím, že to platí někdo jiný je jednou z mála věcí, kdy čas pracuje pro nás.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
annas

Otázka na čas.
https://www.od­povedi.cz/otaz­ky/co-by-se-podle-vas-delo-kdyby-neexistoval-cas

„Čas neexistuje. Všechno probíhá najednou, Lidé si jsou jistí, že čas existuje, ale nejsou schopní ho nijak uchopit. Jediným důkazem, že existoval minulý týden, je naše paměť. Ale paměť, to je vlastně jen stabilní struktura neuronů v mozku… atd.“

Čas neexistuje. Nikdy neexistoval a nikdy existovat ani nebude.

"Základním principem vesmíru je, že všechno existuje právě teď a tady. Čas ve skutečnosti neexistuje a kvantová fyzika to dokazuje. Věci jsou buď před vámi anebo za vámi, stejně jako je to s vesmírem.

Myslet si, že čas plyne kolem nás, je stejně hloupé, jako si myslet že kolem nás plyne vesmír. Spekulace o času vznikly zhruba před sto lety, kdy Einsteinova Teorie relativity znegovala myšlenku, že čas je mezinárodní konstanta. Jedním z důsledků je fakt, že minulost, přítomnost a budoucnost nejsou absolutní.

Podle Einsteina není možné, že by se někdy dva lidé shodli na jednom „teď“.

Podle fyziky je váš život popsán jako série různých událostí: vy jako miminko, vy při snídaní nebo vy při čtení těchto vět atd. A každá tato událost nehybně existuje v určitém časovém úseku. Čas de facto vytváříme tím, že si myslíme, že to samé já, co ráno jedlo snídani, teď čte i tento článek.

Je tedy skutečně nezbytné truchlit nad tím, jak čas ubíhá? Einstein jedno řekl: „My, co věříme ve fyziku, víme, že rozdíl mezi minulostí, současností a budoucností je jen neúprosně vytrvalá iluze.“
http://www.ac24­.cz/zpravy-ze-sveta/5975-cas-neexistuje-nikdy-neexistoval-a-nikdy-existovat-ani-nebude

--
Z toho plyne, že spíš utíkají vteřiny, minuty, např. včera a všechno před tím je minulost, přítomnost je v daný okamžik, vše ostatní je budoucnost.

Vyjadřuje se běh času např. hodinami, ale čas na hodinách nezávisí. I když hodiny nemáme, tak víme, že něco se změnilo, čas uplynul. Hodiny tedy ukazují určitou chvíli, která se odehrává.

Původ slova čas – něco co utíká, spěchá, někam kráčí – od *dí -spěchat.

Tedy, to, co jsem napsala výš, vyjadřujeme hodinami,

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Čas je veličina vytvorená človekom aby odlíšil dej minulý, súčasný a budúci od seba a ich trvanie.

Ak vytvoríme dĺžku času na úsečke, ktorej počiatok je bod 0, premenlivý bod súčasnosti S a koniec bod X v budúcnosti, počas priebehu tohto meraného obdobia – deja a posunu počiatku bodu 0 do minulosti sa nám čas od súčasnosti do konca kráti v závislosti vzdialenosti bodu S od bodu X (v budúcnosti).

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Volný čas a hobby